Levering mulig før:
Blomsterfarve
Max. højde
Blomstringstidspunkt
Anvendelse

Bøgehækplanter til nem udplantning i din have - få et flot bøgehæk

 

Hos Plantetorvet finder du et stort udvalg af forskellige bøgehækplanter i Danmarks bedste kvalitet og priser. Se vores 15 guidende videoer om plantning af bøgehæk her

15 forskellige gode videoguides til plantning af bøgehæk

Mere om bøgehæk planter

En af de mest populære hækplanter er bøgehækken. Grunden til bøgehækkens popularitet skyldes den flotte udvikling hækken har i løbet af året. Om foråret springer en bøgehæk ud med de flotteste lysegrønne blade, som senere bliver mørkegrønne. I efteråret skifter bøgehækken igen farve til de gulbrune nuancer, og bladene bliver siddende hele vinteren. Bøgehæk planter er let at vedligeholde og bliver kun meget sjældent angrebet af sygdomme og skadedyr, som kan skade den, hvilket gør den til en billig hæk.
Der er dog mange ting, som du skal være opmærksom på, når du planter bøgeplanter. Her er en hurtig guide til, hvilke forhold der skal være på plads.  Læs mere...

Bøgehæk / hækbøg

(Latin: Fagus sylvatica)
Kategori: Hæk
Bladfarve Bøgehæk / hækbøg Fagus sylvatica Grønne / Blanke
Maks. højde af Bøgehæk / hækbøg Fagus sylvatica Maks. højde 8 meter
  Sol / Skygge
Bøg til bøgehæk En meget kendt hækplante, hvor bladene på planten er grønne og ovalformede (har flotte brungule efterårsfarver). Bliver under normale forhold omkring 1,5 - 2 m... Læs mere her »
Vælg mellem 5 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:


Mini-guide til plantning af bøgehæk:

  • Sørg for et godt dræn i planterenden.
  • Sørg for at bøgehækplanter, der er over 1 meter, er fikseret, så de ikke vipper i vinden.
  • Plant kun så rodhalsen lige akkurat er dækket af jord.
  • Tryk jorden så planterødderne får god kontakt med jorden og vand derefter.
  • Sørg for at hækken ikke tørrer ud – specielt det første vækstår.

Følger man disse råd, vil det lykkes at få en flot og ny hæk i bøg hurtigt.

Hos Plantetorvet kan du købe bøgehækplanter til en god pris, som bliver leveret med Dag til Dag Levering. Vi har Danmarks største udvalg og de bedste tilbud, og du kan opnå rigtig gode priser ved køb af flere bøgehækplanter på én gang. Se dem nedenfor.

Se flere guides til Hæk her

 

Typer af bøgehækplanter og hvornår de skal plantes

Mange spørger hvornår det er bedst at plante bøgehæk, og til det svarer vi altid, at det kommer an på typen.

Der er tre typer bøgehækplanter:

  • Barrods
  • Med klump
  • I potte

Barrodsplanter er de mest almindelige, og dem flest forbinder med hækplanter. Det er planter, der kommer uden jord om rødderne, og derfor er de lettere at håndtere ved transport og plantning. De er i sæson fra oktober frem til juni. Barrodsplanterne kommer i sæson fra oktober, når det bliver koldt nok til, at planterne går i dvale, og derfor kan flyttes rundt. For at holde planterne i dvale helt frem til juni, bliver planterne opbevaret i kølehuse. Denne type bøgeplante kan plantes, når den er i sæson.

Klumpplanter er bøgeplanter, der har jord rundt om rødderne. De bliver altså gravet op med klump. Klumpplanterne er i sæson fra oktober til maj, og det gælder også for dem, at de er i dvale når de bliver gravet op. De bliver dog ikke opbevaret i kølehuse, og derfor er deres sæson en anelse kortere end for barrodsplanter. Denne type bøgeplante kan plantes, når den er i sæson.

Bøgeplanter i potte kan i princippet plantes hele året rundt. Det er bøgeplanter, der er groet, og har vokset i potter, og derfor kan de uden problem plantes ud, selvom de ikke er i dvale.

 

Vanding af bøgehæk

De første par vækstsæsoner, eller kort og godt de første par år, efter du har plantet bøgehæk, skal du være ekstra opmærksom på vanding. Mange misforstår, og tror at de skal vande hver dag, men det er ikke tilfældet. I mange tilfælde er det nok at vande et par gange om ugen, så længe du får vandet nok. Den nemmeste løsning er, at ligge en siveslange ved hækken, der lige så stille kan få vandet hækken, uden du skal holde særligt opsyn. Hvis du oveni investerer i en vandingscomputer, kan du programmere vandingen, så du også kan få vandet, hvis du for eksempel er afsted på ferie.

Det vigtigste ved vandingen er, at du dybdevander, og ikke kun får vandet en sjat i overfladen. Grunden til, at det er vigtigt at dybdevande, er så planternes rødder søger ned og ud i jorden. Det giver en stabil hæk. Hvis du kun sjatvander, vil planternes rødder søge op til jordoverfladen, hvor vandet er, og du ender med en ustabil hæk, der ikke har ordentligt fat i jorden. For at dybdevande, skal du vande, så jorden er våd ca. 15 cm ned. Det kan du tjekke ved at stikke en spade i jorden, og trække den op, og se hvor der sidder jord fast. Eller simpelthen vippe et stykke jord op, hvor du kan se, hvor langt ned vandet er sevet.

Hvis du planter i efteråret eller hen over vinteren, er det vigtigt ikke at overvande. Ofte skal du nøjes med at vande, når du planter hækken, og derefter vente til foråret, med at sætte ind med vanding. Det kommer selvfølgelig an på vejrforholdene.