Oliven

(Latin: Olea europaea)
Vælg mellem 2 størrelser (Klik på dropdown menu)

Samlet pris for 1 stk:
Fri fragt ved køb over 500 kr.
Medlem af Danske Havecentre
Godkendt af e-handelsfonden
Grogaranti (læs mere)

Placering:
Lyst, helst fuld sol. Køligt undgå at stille dem for tæt på radiator.
I løbet af sommeren er der det muligt at stille planten på terrassen udenfor. Når temperaturerne falder til under 10 grader burde planten flyttes indenfor.

Vanding/Gødning:
Tåler en del tørke. Planterne må ikke tørre helt ud. Især under frugtsætning er det vigtig, at holde planten jævn fugtig, ellers taber planten frugterne. Oliven gødes under vækstperioden fra slutningen af marts til oktober måned. Som gødning bruges en almindelig NPK gødning. Flydende blomstergødning er også fint.
Planten vandes moderat til lidt i vinterhalvåret.
For meget vanding medfører bladfald.

Vinteropbevaring:
Oliven placeres lys og køligt ved ca. 3 til 10 grader C.

Generelt:
Oliven er stedsegrøn. Bladene skiftes i løbet af ca. 3 års rytme. I det øjeblik planten flyttes indenfor er det muligt at planten smider blade, på grund af ændring af luftfugtigheden. Man behøver ikke at være bekymret, idet det er en form af plantens selvforsvar, som nedsætter fordampningen. Der dannes nye blade, som så er tilpasset indendørs klima.

Husk ogsåTerrasseplanter er som udgangspunkt ikke vinterhårdføre under Danske forhold og skal vinterbeskyttes, enten ved at tage dem ind i en kølig udestue, let opvarmet drivhus. Nogle arter kan dog overleve hvis de pakkes ind i vinterbeskyttende materialer.