Appelsin

(Latin: Citrus appelsin)
Citrus appelsin / Appelsin er på nuværende tidspunkt ikke på lager.

Jeg er interesset i at få at vide når denne vare igen er til salg.


Du vil modtage en e-mail så snart produktet igen er til salg.

Pasning
Citrusplanter er hjemme i middelhavsområdet. Planterne er næsten alle stedsegrøn, med hvide duftende blomster.

Placering:
Om sommeren placeres helst i fuld sol. I løbet af foråret/sommer er det en fin plante til krukker på terrasser eller altan. Planterne foretrækker et lunt sted uden for meget blæst. Når temperaturerne falder på under 7 grader burde planten flyttes indenfor.

Vanding/Gødning:
Citrus har et moderat vandingsbehov, men de tåler ikke udtørring. Især under frugtsætning er det vigtig, at holde planten jævn fugtig, ellers taber planten frugterne. Undgå kalk i vandingsvand ? brug for eksempel regnvand i stedet for. Der anbefales at gøde med specifik citrusgødning, for at sikre en tilstræklig forsyning ? især med jern. Planten vandes kun lidt i vinterhalvåret. Citrus bruger ingen nærstoffer om vinteren, derfor må der ikke gødes. Ellers er der risiko for saltophobning i potten.

Vinteropbevaring:
Vinteropbevaring er noget af den største udfordring for citrusplanter som generelt ikke er hårdfør. Den optimale placering er i udestuer. Her er der lys nok og temperaturen kan tilpasses.
Væksthuse er fint med lysforholdene, men det kræver opvarmning.

I nogle tilfalde kan det en god ide med tilskudslys om vinteren.

Husk ogsåTerrasseplanter er som udgangspunkt ikke vinterhårdføre under Danske forhold og skal vinterbeskyttes, enten ved at tage dem ind i en kølig udestue, let opvarmet drivhus. Nogle arter kan dog overleve hvis de pakkes ind i vinterbeskyttende materialer.