Vintergrøn 'Alba'

(Latin: Vinca minor 'Alba')

Potte 0,5 liter,- 15-20 cm. - Tilbud netop nu !

Samlet pris for 1 stk:
Fri fragt ved køb over 500 kr.
Medlem af Danske Havecentre
Godkendt af e-handelsfonden
Grogaranti (læs mere)

Beskrivelse:
God tæppedannede bunddækkeplante med kraftig tæt vækst. Den har friskgrønne blanke blade, og er stedsegrøn. Vinca breder sig flittig både med rodskud og rodhæftende grene. Da blomsten på denne Vinca er hvid vil den passe godt under f.eks. Rød Kornel eller Japansk Ahorn "Bloodgood"  Den vil også være god under træer som f.eks. Japansk Hængekirsebær eller Blodblomme. Der er mange muligheder. 

Blomst og bær:
Mange hvide blomster i april-maj, og tit mindre blomstringer frem til frost. Kan få små ærtebælge, som ikke er giftige.

Trivsel:
Trives fint alle steder i både sol og skygge, og er meget hårdfør og nøjsom. Tåler helt tilbageskæring i tilfælde af at det har vokset sig for kraftigt. Hvis jorden er dårlg(leret eller sandet) er det vigtigt til tilfører en god jord. Dette kunne f.eks. være Jordforbedring da den er med til at gøde jorden og samtidig giver jord en porøs og luftig struktur som en god for planterne, 

Plantning:
Anbefalet mængde: 4-8 pr. m2.

Bemærkninger:
En god og meget populær bunddækkeplante med sine mange hvide anemonelignede blomster om foråret. Den bliver brugt flittig i både meget moderne, og mere traditionelle anlæg og haver. Den klarer sig nemt på både meget våde jorde, eller mere udsatte og tørre steder. Vinca passes med gødning fra foråret og hen over sommeren. 

 

Se også hele vores sortiment af Vinca her

Husk også