Jordbær 'Polka'

(Latin: Fragaria x ananassa 'Polka')
Vælg mellem 2 størrelser (Klik på dropdown menu)

Samlet pris for 1 stk:
Fri fragt ved køb over 500 kr.
Medlem af Danske Havecentre
Godkendt af e-handelsfonden
Grogaranti (læs mere)

Modner middel, har middel til store bær med en sød smag uden syre, anvendes både frisk og til frost, stort udbytte og en kraftig vækst.

Plant jordbærplanter på en solåben plads, skal plantes inden midten af august for at give et godt udbytte det følgende år. Planteafstand 35 cm. mellem planterne og 75 cm. mellem rækkerne.

Der skal ikke gødes i jordbær de første år efter en udplantning, når der skal gødes skal kun klorfrie gødninger anvendes. f.eks. denne.  
Det er vigtigt at hjerteskuddet er i jordoverfladen ved plantning, ellers risikerer man at planten rådner. Plantene skal vandet godt efter plantning. Man må ikke vande ned i åbne blomster, da dette kan medfører at blomsten dør og der dermed ikke kommer jordbær.  

Efter første høst fjernes alle rankeplanter. Enkelte i rækkerne kan dog blive mellem de etablerede planter, så der dannes en "hæk". Efter andet høstår, fjernes alle planterne og der plantes nye på et andet sted. evt. kan man udskifte den halve mængde planter hvert år, så man har en mere jævn avl.

Læg gerne en fiberdug eller net hen over jordbærplanterne, da fugle elsker jordbær og dermed vil der være stor konkurrence om bærrerne hvis der ingen form for beskyttelse er i høstsæsonen.

Husk også