Levering mulig før:
Blomsterfarve
Max. højde
Blomstringstidspunkt
Anvendelse

Køb vinplanter i mange forskellige sorter

Vin 'Nero'

(Latin: Vitis vinifera 'Nero')
Bladfarve Vin \'Nero\' Vitis vinifera \'Nero\' Grønne
  Sol / Halvskygge
Velsmagende blå druer i middelstore klaser. Kraftigt rankende skud med dekorativt løv. Modner i august-september. Udestue, sydmur eller på friland i fuld sol. Sund og hårdfør.   Læs mere her »
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor
Potte 3,0 liter,- 3 bambusstokke, opbundet 80-100 cm

Antal

Samlet pris for 1 stk:


Med det store udvalg af vindruesorter, der er til rådighed, er det efterhånden blevet sværere at vælge. Den oplagte løsning er selvfølgelig at plante flere forskellige sorter. Dyrker man spisedruer, spreder man derved høstsæsonen over et længere tidsrum. Dyrker man vin, får man mulighed for at blande sig frem til en god vin. Planter man en frilandsvingård, bør man plante mindst 25 stokke, for at få en ordentlig mængde vin at arbejde med (30-40 liter). Udover de mere smagsprægede valgmuligheder er der dog to ting som er afgørende for det rigtige sortsvalg. Det ene er at man vælger en sort som i det hele taget modner der hvor man har tænkt sig at dyrke den. Der er stor forskel på varmen i drivhus, sydmur eller friland. Det andet afgørende punkt er druesortens anvendelse. Er det en spisedrue eller en vindrue man vil plante? Planter man en af de såkaldte universalsorter, er man dog ude over dette problem, da universalsorterne egner sig til det hele, og for det meste modner. Vtilspis Vinsorter til Danske HaverUdest Vinsorter til Danske Haver Danmark er blevet et vinland takket være nye vinsorter! Vinranker i giver en eksotisk og frodig stemning i haven. For bare få år siden troede man ikke at vinplanter kunne trives på friland i Danmark. Takket være introduktionen af en række nye vinsorter, er det nu blevet muligt at dyrke både store spisedruer og druer til vin i hele landet- det har en række danske vinavlere bevist. Vinsorterne kan klare vintrene og de modner i enhver sommer. 

Vinstokken skal sommerbeskæres før Sct. Hans

Beskæring af vinplanterSom Sct. Hans indikerer hækklipning har jeg andre datoer der er tidspunkter for vigtige gøremål i haven.
Starten af juni er tidspunkt for første sommerbeskæring af vinstokke i koldhuse. Skuddene er nu så lange at pladsen bliver trang og alt skygges ihjel, og den megen tilvækst sker på bekostning af druernes udvikling.
Men bladene er sukkermaskinerne der fylder planten med næringsstoffer fra sollyset, altså en vigtig del af en kommende god høst.
Beskæringsmetoden er ret enkel.

  1. Alle nye skud der ikke har sat blomsterklaser, klippes så der er to blade tilbage.
  2. Skud med blomsterklaser, her beskæres så der er to blade efter klasen.
  3. Er der to klaser på samme skud fjernes det mindste helt.
  4. Resten af sommeren beskæres alle nye skud så der hele tiden bevares ET nyt blad på hver.

På denne måde kontrolleres plantens vækst, samtidig med at der hele tiden er en passende mængde blade til fotosyntese og sukkerdannelse.
Har du en prydhæk eller formklippede planter i haven du ønsker tætte og stramt styrede, er det også nu du skal klippe første gang.
God arbejdslyst