Levering mulig før:
Blomsterfarve
Max. højde
Blomstringstidspunkt
Anvendelse

Plantning af hindbærplanter

Hindbær 'Glen Ample'

(Latin: Rubus idaeus 'Glen Ample')
Bladfarve Hindbær \'Glen Ample\' Rubus idaeus \'Glen Ample\' Grønne
Maks. højde af Hindbær \'Glen Ample\' Rubus idaeus \'Glen Ample\' Maks. højde 1 meter
Blomsterfarve Hindbær 'Glen Ample' Rubus idaeus 'Glen Ample' Blomsterfarver: Hvide
Blomstrer: Forår
  Sol / Halvskygge
Frugter  Smag: God hindbærsmag.  Frugtkød: Fast og saftigt.  Farve: Lysende røde.  Størrelse: Meget store faste bær.  Frugt facon: Aflange med store ... Læs mere her »
Vælg mellem 3 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Hindbær 'Aroma Queen'

(Latin: Rubus idaeus 'Aroma Queen')
Bladfarve Hindbær \'Aroma Queen\' Rubus idaeus \'Aroma Queen\' Grønne
Maks. højde af Hindbær \'Aroma Queen\' Rubus idaeus \'Aroma Queen\' Maks. højde 2 meter
Blomsterfarve Hindbær 'Aroma Queen' Rubus idaeus 'Aroma Queen' Blomsterfarver: Hvide
Blomstrer: Forår
  Sol / Halvskygge
Hindbær 'Algonquin' Store og faste røde bær, der er meget søde. Modner i juli og har en lang høstperiode. Middelkraftigvoksende opret busk næsten uden torne. Sund og hård... Læs mere her »
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor
A-Kvalitet,Potte 2,0 Liter

Antal

Samlet pris for 1 stk:


Forår eller efterår

Det er egentlig lige meget, om man planter hindbær forår eller efterår. Køb hindbærplanterne i potter. Der er altid en lille gevinst i at plante om efteråret, hvor planterne har resten af året til at etablere sig, og derved er lidt foran inden foråret kommer. Hindbærplanter plantet om foråret fra potter vil dog allerede kunne give lidt bær første år.

Hindbærbedet

Det er godt at have styr på hindbærbuskene fra begyndelsen af. Hindbær hører til Rubus familien og én af deres kendetegn er, at de spreder sig ved rodskud. Det vil sige, at planten danner underjordiske skud, som den sender ud fra plantens basis. Det er der jo egentlig ikke noget galt med, men det kan være lidt upraktisk, at hindbærbedet sådan flytter sig. Placér eventuelt hindbærbedet i græsplænen. Når græsset omkring bedet bliver slået, vil rodskuddene også blive slået, og derved udvikler de sig ikke. En anden løsning er, at plante hindbærplanterne i en karm. Sæt brædder rundt om arealet og fyld op med havejord eller lerblandet spagnum. De rodskud, som planterne laver, vil blive begrænset til at skyde op inden for karmens rammer. Karmen kan så bruges til at ”hegne ind”, for hindbærplanternes overhængende skud skal helst have en snor.

Ønsker man at dække bedet med flis, kan det sagtens lade sig gøre. Læg minimum 10-15 cm dække på jorden, som er renset godt for ukrudt. Hvert år skal dækkematerialet suppleres, da det naturligt nedbrydes og forsvinder. I denne nedbrydningsproces bruges en masse kvælstof. Bruger man flis i haven, skal man altid gøde ekstra med kvælstof hvert år. Gødning af hindbær skal ske hvert forår, når de nye skud skal udvikles. Brug eventuelt kompostblanding, animalsk gødning eller almindelig NPK gødning. Doseringen står på de enkelte produkter.

Vælg den rigtigte hindbærsort 

De fleste hindbærsorter, som er i handlen er gode. Der er lidt forskel på tidspunktet for, hvornår bærrene er modne. De tidlige sorter ’Algonquin’ og ’Mormor’ som er gode juli-sorter, mens efterårssorten ’Autumn Bliss’ først modner fra midten af august og helt hen til 1. oktober. Det er en god idé at have både sommer- og efterårssorter af hindbær.

Beskæring af hindbær 

Sommersorterne danner næste års frugter på foregående års skud. Klipper man dem helt ned om foråret, vil der ikke komme nogle bær. Ved sommersorter af hindbær, er det kun de skud, som har båret frugter, der skal beskæres.

Efterårssorter danner årets frugter på indeværende års skud. Derfor skal alle efterårssorternes grene klippes ned om foråret.

 

Fornyelse af hindbærplanter

hindbær størrelserIsær gamle hindbærplanter kan lide af virus. Virus, der generer planterne så meget, at der ikke altid kommer ret mange bær. Har man et gammelt, lidt kedeligt hindbærbed, kan det godt være nødvendigt at udskifte planterne. Ser man rødlige partier på stænglerne, som resulterer i visne blade, skyldes det en svampesygdom, og man skal klippe de angrebne grene væk og brænde dem.

Eksklusive Vitaminer 

I naturen er der mange planter med sunde bær, som kan give et dagligt vitamintilskud. 

Hindbær . Vitamin B, E, C, Kalcium og jern samt flavonoider,decalcio,magnesium antocyaniner. God for stofskiftet, styrker immunforsvaret