Forspiring af frø

Vi er stolte af at kunne præsenterer et helt nyt sæt af plantebelysning som vil revolutionerer forkultiveringen for hobbyavleren. Med vores nye udstyr kan du nu forkultiverr i kælderen, udhuset eller hvor du har lyst. 

Gå tilbage til køb af frø...

 

  Læs mere...

Gavepakke med vækstlys og ophæng med sugekopper

Kategori: Frø tilbehør
Gavepakke med vækst og varmebelysning, og ophæng med sugekopper.  Vi er stolte af at kunne præsentere et helt nyt sæt af plantebelysning som vil revolutionere forkultiveringen for hobbyavleren. ... Læs mere her »
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Varmemåtte 230V, 50x23cm

Kategori: Frø tilbehør
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Stativ til vækst belysning

Kategori: Frø tilbehør
Stativ til vækstlys. Læs mere her »
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Vækstbelysning, armatur/lysstofrør, 24 W

Kategori: Frø tilbehør
Billede mangler
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Vækstbelysning, lysstofrør 24 W (løst)

Kategori: Frø tilbehør
Billede mangler
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:


 

 

Den rigtige varme og den rigtige belysning betyder alt for at få frø til at spire. Men planterne behøver ikke nødvendigvis dagslys, med dette sortiment kan du forspire hvor du ønsker, og med fremragende resultater. Varmen fra måtten giver frøene de perfekte forhold til at spire, de kan vokse op til dobbelt så meget på den måde. Belysningen er omhyggeligt afprøvet i både for og funktion til at give et optimalt lys til planterne. Nu kan du dyrke hvor du vil og når du vil, til en rimelig pris. 

 

 

Du kan også bruge belysningen til overvintringen af sydhavsplanter som oliven, citus planter, hibisus mv. 

 

 

Tyvstart foråret

 

 

At forspire er ikke nødvendigvis noget, man skal, men det er en glæde. Mange planter kan sås direkte i bedet eller i gårdhaven og vokse og blomstre fint alligevel, dog senere på sæsonen. Men at så de små frø indenfor og se dem vokse sig stærke, at tage sig af dem og give dem den bedst mulige start, er godt for humøret og positivt for psyken. For når man står der med jord under neglene bobler lykken og forventningens glæde indeni.

 

 

Hvornår tiden er inde til at så de små frø varierer fra plante til plante. Den mest enkle måde at finde ud af det på, er ved at kigge på spiringslinjen på frøposens bagside eller på frøsiderne i kataloget. Starter man tidligere end anbefalet, kan man få høje og dinglede planter at plante ud, når frosten er væk og jorden tilstrækkelig varm. Begynder man senere, går der ekstra tid inden blomsterne kan plukkes og man har tabt en af fordelene ved at forspire – at få en tidlig sommer i haven. Når man begynder er det vigtigt, at de grønne spirer får tilstrækkeligt med lys. De fleste spirer bør have ekstra lys udover det, som solen kan tilbyde på den her tid af året. Ellers bliver de lange og ranglede.

 

 

Nogle planter kan sås tidligt på året. Det kan f.eks. stokrose, pelagonie, chili, artiskok og kæmpeverbena. Disse frø skal ned i mullen allerede i januar eller februar i såboksen/minidrivhuset. Disse frø behøver meget tid for at vokse sig stærke inden de skal flytte ud. For at give dem en ekstra god start, kan man give dem lidt varme nedefra fra f.eks. en varmeplade eller en varmemåtte. Det gør jorden varm og giver frøene bedre vækstbetingelser.

 

 

Det er også nu, at vinterens forspiring skal planlægges. Den som tidligere har forspiret ved, hvor let det er at komme alt så for mange frø af en slags. Man vil jo ikke fylde hjemmet med krukker når planterne er vokset sig store, så det er godt at overveje hvilke sorter og hvor mange man skal have af hver sort til sidst.

Ugerne går og når det rigtige forår nærmer sig fyldes vindueskarme, bænke og måske en ganske almindelig stol med små spirende planter. Alle kræver de opmærksomhed og omtanke. Og bagefter kvitterer de for den ved at vokse sig store og flotte. At forspire er at opleve liv fødes. Uden at forringe naturens egen indsats, så er du faktisk med til at starte foråret. I hvert fald i din egen have.

 

 

Varmemåtte

 

 

Nelson Gardens nye varmemåtte varmer jorden op til ca. 25 grader. Det hjælper frøet med at gro bedre og mere sikkert, og stiklingerne komme hurtigere frem. Stil dit minidrivhus eller krukker direkte på varmemåtten til spirerne er kommet op. Når planterne er 2-3 centimeter og har fået små blade, tages undervarmen væk. For at få buttede og kraftige planter behøves meget lys. Den bedste temperatur er 16-18 grader.

 

 

Stativ til belysning

 

 

Et stabilt stativ til plantebelysning med lysrør hænges op med kroge og regulerbare kæder. Begynd med at hænge belysningen lavt og flyt den op i takt med, at planterne vokser.

 

 

Plantebelysning, Lysrør

 

 

Med en lystemperatur på 6400 kelvin, hvilket svarer til 6126 grader celcius, har små planter ideelle vækstbetingelser. Belysningen er ideel til den som vil så tidligt på året eller på en mørkere plads indenfor. For det bedste resultat skal man lade belysningen være tændt i 12 til 16 timer i døgnet.