Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Pelargonie 'Dr. Ingrid'

Pelargonium zonale-hybrid 'Dr. Ingrid'

  • Nok den mest kendte pelargonie
  • Dekorative, små, sart rosa blomsterstande
  • stort og frodigt, friskgrønt løv med karakteristisk duft
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 49,95 kr.
10 stk. Spar 10,00 kr./stk. 39,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

49,95 kr.

Pelargonie 'Dronning Ingrid'

Vækstforhold:
Pelargonium zonale-hybrid 'Dronning Ingrid' er nok den mest velkendte sommerblomst, som sammen med et hav af sommerblomster, kan pynte din have rigt og farvestrålende hele sommeren. Sommerblomsternes korte liv giver dog visse fordele, da du jævnligt kan udskifte blomsterne, farverne og størrelserne, alt efter hvad du bedst kan lide.

Pelargonierne er ikke kræsne når det kommer til jordbunden, som de plantes i, dog trives de bedst i en løs og fugtig jord, gerne forblandet med kompost, eller en god muldjord til krukkerne. Sommerblomsterne bliver oftest placeret i krukker, da de danner et flot visuelt indtryk og atmosfære, men de kan også plantes i bedene, hvor du kan skabe et farvestrålende, blomsterflor med forskellige variationer af farver, sorter og størrelser.

Sommerblomster er ikke særlige hårdføre, og ynder derfor en solrig plads på et vindstille sted.

Højde:
Pelargonien kan under optimale forhold blive mellem 30-60 cm høj.

Blomstringstid:
Juni-august. Pelargonien har små kugleformede, blomsterstande, med sart rosa blomster.
Store, 3-5 lappede, friskgrønne blade med en dunet overflade og sin karakteristiske duft.
Du kan med fordel nippe visne blomsterhoveder af, så planten kan bruge energien på at producere nye skud og blomster.

Sommerblomster er meget tørstige planter, og har især i tørre perioder brug for større mængder vand. Det er også i de tørre perioder, at sommerblomsterne mest vil sætte pris på en omgang gødning. Vi anbefaler at anvende flydende gødning, da sommerblomsterne har nemmere ved at optage og anvende den flydende gødning, og vil derfor vise resultater hurtigere.

Anvendelse:
Sommerblomsterne er perfekte til krukken på altanen eller terrassen, hvor den kan skabe et farvestrålende og unikt udseende for din have, hele sommeren igennem. Udover at pynte flot på altanen, terrassen eller i haven, så tiltrækker blomsterne også sommerfugle, bier og andre nytteinsekter, som er til stor gavn for dine andre planter i haven og fremmer samtidig biodiversiteten, så din have, terrasse eller altan er rig på både planteliv og insektliv.

Sommerblomsterne kan udplantes allerede når frosten er ovre, som typisk vil falde i ultimo april til medio maj. Blomsterne er nemlig ikke glade for frostgrader, hvorfor du skal være opmærksom på temperaturfald og frost.

Overvintring:
Det er muligt at overvintre pelargonier, så de bliver flere-årige. For at kunne overvintre skal de flyttes indenfor i huset eller i et opvarmet drivhus, hvor de bør stå lyst og køligt, ved 5-10oC. Denne temperatur får nemlig pelargonierne til at gå i dvale henover vinteren, hvorfor de heller ikke skal vandes lige så ofte. Til foråret når pelargonierne så småt begynde at skyde igen, kan du udplante dem igen i haven og beskære de visne og døde dele af.

Øvrige oplysninger:
Sommerblomster blomstrer, som navnet hentyder, i sommersæsonen, og visner derefter ned. Det er derfor de perfekte blomster til dér hvor du ønsker et farverigt, frodigt liv, som kan skiftes med årstiden, eller til hver sommer, så din have altid har et frisk, nyt pust af liv og farver.

Bladfarve Friskgrønne
Blomsterfarve Sart rosa
Blomstring Sommer
Lysforhold Fuld sol
Vindforhold Nej
Bivenlig Ja
Højde 30-60 cm
Duft Ja
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Placering Sol