Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Haveorkide

Dactylorhiza purpurella

Angiv antal

Samlet pris

199,95 kr.

Efterårsblomstrende haveorkide. bliver omkring 40-50 cm. Har et vælde af flotte purpurrøde blomster.  Blomstrer i maj-juni måned. Tåler ned til -25 grader. Trives bedst i en specialblandet orkidejord.

Haveorkide / Dactylorhiza

Nem haveorkide

 

Dactylorhiza, på dansk kaldet gøgeurt, er nemme at dyrke i haven, og er ikke særlig krævende med hensyn til jordforhold.

Vækstfase

Dactylorhiza starter væksten i løbet af foråret. Der kommer 4-6 blade i en roset. Senere dannes blomsterskuddet i midten og vokser op med et aks af purpurfarvede blomster. Blomsterne åbner i slutningen af foråret (maj, juni). I efteråret svinder de ind og forsvinder helt til vinter. I løbet af vinteren dannes en ny knold, som vil blomstre næste sæson. 

Plantning

Dactylorhiza sætter pris på en let og veldrænet jord. Trives bedst i muldrig jord iblandet orkidejord. For at sikre et godt dræn, kan der yderligere iblandes uorganisk materiale såsom grus, leca eller perlite. Forholdet mellem jordblandingen og uorganisk materiale må gerne være 60/40, altså en meget åben jordblanding.

De fleste Dactylorhiza er glad for våde fugtige områder og kan dyrkes på bredden af damme eller vandløb, men det er afgørende, at de ikke placeres i stående vand.

Dactylorhiza er også gode i surbundsbeddet, hvor de bør placeres ved kanten af beddet, så man kan nyde den smukke blomster.

Placering

Trives bedst i fuldsol eller halvskygge.

Vinterdvale

I løbet af vinteren, forsætter knolden væksten, og der udvikler nye skud, som kommer frem i foråret. Gøgeurter er meget hårdføre i orkideer, og ikke kræver nogen særlig beskyttelse om vinteren.

 

Du finder hele vores udvalg af de forskellige haveorkideer her

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Lilla
Blomstring Forår, Sommer
Jordbund Specialjord
Lysforhold Fuld sol