Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Bøgehæk / hækbøg

Fagus sylvatica

 • En 100-120 cm høj plante, der har været omplantet for at vokse sig stærkere.
 • En meget populær hækplante, hvor bladene på planten er grønne og ovalformede (har flotte brungule efterårsfarver)
 • Den bliver under normale forhold omkring 1,5 - 2 m høj og 0,5 - 1 m bred
 • Barrods er en billig løsning til dig, der sagtens kan vente et par år til den er i fuld størrelse.
Mængderabat
Antal Pris
Fra 10 stk 19,95 kr.
100 stk Spar 5,00 kr./stk 14,95 kr.
500 stk Spar 6,00 kr./stk 13,95 kr.
1000 stk Spar 7,00 kr./stk 12,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

199,50 kr.

19,95 kr./stk

Hvor meget skal du bruge? Beregn antal
meter
Anbefalet antal pr. løbende meter er 4 stk.

Bøgehæk (Fagus Sylvatica) - Både i klump, potte og barrods

En af de mest populære hækplanter er bøgehækken, som med sine gode egenskaber passer ideelt ind i danske forhold. Bøgen eller 'Fagus Sylvatica' er populær på grund den flotte udvikling, som den har i løbet af året, hvor den i foråret og sommeren skifter i mellem lyse- og mørkegrønne nuancer til i efteråret, hvor den får en smuk gulbrun nuance. Derudover er det en tæt hæktype, der beholder bladene uanset årstid og det gør den til den perfekte afskærmning til villavejen eller naboen. 

Du kan købe en billig bøgehæk hos Plantetorvet.dk. Vi har Danmarks største udvalg og leverer bøgeplanterne direkte til din terrasse. Vi bestiller bøgehækkene hjem i takt med efterspørgslen, så planterne du modtager fra os vil altid være helt friske. Derudover har vi gartnere der tjekker kvalitet inden afsendelse og vores leverandører er underlangt strenge kvalitetskrav. Derfor kan du roligt regne med at få en hæk i absolut topkvalitet, når du køber bøgehæk fra plantetorvet.dk.

Placering og plantning af bøgehæk

Bøgehækken kan placeres i stort set hvilket som helst miljø. Den kan klare sol, halvskygge og skygge, og den kan fint trives i almindeligt næringsrig havejord. 

Bøgehækken er kraftigt voksende og kan vokse op imod 35 cm årligt, så du skal ikke vente ret længe før, at din hækplante har en god højde. Den plantes med 4-5 stk. pr. løbende meter. For at bøgen bedst kan etablere sig, så er det vigtigt, at jorden i det plantehul, som du har gravet, og løs og nem at gennemtrænge for rødderne. På den måde sikrer du, at rødderne kan sprede sig hurtigt, og hækken dermed får godt fat og nemt kan suge næring op ad jorden.

Vanding er altid essentielt ligemeget,hvornår og hvilken hæk, man planter. Derfor skal du i den spæde start være meget opmærksom på, om din hæk får nok vand, samt at vandet bliver fordelt ordentligt. Det siger sig selv, at i efteråret, hvor det regner oftere, at du ikke behøver at vande ligeså meget, men i foråret og andre tørre perioder, skal man sørge for at den får nok vand. Det kan være en god idé at købe en siveslange, så du sikrer, at vander de rigtige steder og i rigtige mængder. 

Pasning

I efteråret skifter bøgehækken igen farve til de gulbrune nuancer, og bladene bliver siddende hele vinteren. Bøgehækkens planter er let at vedligeholde og bliver kun meget sjældent angrebet af sygdomme og skadedyr, som kan skade den. Det er, derudover, en meget hårdfør hæk, som kan klare sig i sol, halvskygge og skygge, og den har ikke nogen særlige krav, hvilket gør, at du kan placere denne fantastiske hækplante stort set overalt og i almindelig havejord. 

Bøgehækken kan sagtens klare sig med vand og næring fra almindelig havejord, men, som med alle andre hække, vil bøgehækken trives med at blive plantet sammen med jordforbedring. Ellers kan det være en god idé at lægge kompost langs hækkens rødder.

Hvilke bøgehæktyper findes der? Og hvornår de skal plantes?

Mange spørger, hvornår det er bedst at plante bøgehæk / Fagus sylvatica, og til det svarer vi altid, at det kommer an på typen.

Der er tre typer bøgehækplanter:

 • Barrods
 • Med klump
 • I potte

Vores udvalg på Plantetorvet byder både på barrods bøgehækplanter 80-100 cm, omplantet barrods 100 - 120 cm, omplantet barrods 125 - 150 cm. 3 års og potte 7,5 liter i 150-175 cm. Fælles for dem alle er, at det er hække i en kraftig hæk kvalitet. Bøgehække er nemlig ekstra kraftige. 

Hvis du er i tvivl om, hvor mange bøgeplanter, du skal benytte, pr. løbende meter, så kan du benytte vores beregner ovenfor, som vil fortælle dig, hvor mange hækplanter du skal købe for at opfylde dit behov. 

Barrodsplanter er de mest almindelige, og dem de fleste forbinder med hækplanter. Det er planter, der kommer uden jord om rødderne og derfor lettere at håndtere ved transport og plantning. De er i sæson fra oktober frem til juni. Barrodsplanterne kommer i sæson fra oktober, når det bliver koldt nok til, at planterne går i dvale, og derfor kan flyttes rundt. For at holde planterne i dvale helt frem til juni, bliver planterne opbevaret i kølehuse. Denne type bøgeplante kan plantes, når den er i sæson.

Klumpplanter er bøgeplanter, der har jord rundt om rødderne. De bliver altså gravet op med klump. Klumpplanterne er i sæson fra oktober til maj, og det gælder også for dem, at de er i dvale når de bliver gravet op. De bliver dog ikke opbevaret i kølehuse, og derfor er deres sæson en anelse kortere end for barrodsplanter. Denne type bøgeplante kan plantes, når den er i sæson.

Bøgehækplanter i potte kan i princippet plantes hele året rundt. Det er almindelige bøg, der er groet, og har vokset i potter, og derfor kan de uden problem plantes ud, selvom de ikke er i dvale.

Bladfarve Grøn
Efterårsfarve Brun
Bladtype Løvfældende
Lysforhold Fuld sol, Skygge
Højde 3 m.
Hæktype Klippet hæk
Kategori Top 10

Køb bøgehæk til nem udplantning

En af de mest populære hækplanter er bøgehækken, som med sine gode egenskaber passer ideelt ind i danske forhold. Grunden til at bøgen fagus sylvatica er populær skyldes den flotte udvikling hækken har i løbet af året og at det er en tæt hæk hele året, som skærmer have af. Om foråret springer planten ud med de flotteste grønne blade, som senere bliver mørkegrønne. 

I efteråret skifter bøgehækken igen farve til de gulbrune nuancer, og bladene bliver siddende hele vinteren. Bøgehæk planter er let at vedligeholde og bliver kun meget sjældent angrebet af sygdomme og skadedyr, som kan skade den, hvilket gør den til en billig hæk. Det er, derudover, en meget hårdfør hæk, som kan klare sig i sol og halvskygge og den har ikke nogle særlige krav, hvilket gør, at du kan placere denne fantastiske hækplante stort set overalt og i almindelig havejord. 

Der er dog mange ting, som du skal være opmærksom på, når du planter bøgeplanter. Her er en hurtig guide til, hvilke forhold der skal være på plads. 

Mini-guide til plantning af hæk:

 • Sørg for et godt dræn i planterenden.
  Har du en tung og leret jord, skal du løsne jorden i bunden af randen, så overskydende vand altid kan trække væk.
 • Plant 4-5 bøgehækplanter pr. løbende meter.
 • Sørg for at hver plante, der er over 1 meter, er fikseret, så de ikke vipper i vinden.
  Hvis de står og vipper i vinden kan rødderne ikke få ro til at få sig etableret og det gør dem sårbare.
 • Plant kun så rodhalsen lige akkurat er dækket af jord.
 • Tryk jorden så planterødderne får god kontakt med jorden og vand derefter.
 • Sørg for at hækken ikke tørrer ud – specielt det første vækstår.
  Dvs. at hvis du planter i efteråret, skal du fortsat vande hele det efterfølgende år.

Følger man disse råd, vil det lykkes at få en flot og ny hæk i bøg hurtigt.

Hos Plantetorvet kan du købe bøgehækplanter til en god pris, som bliver leveret med dag til dag levering og ved forsalg kan vi levere dem til efterårsferien i uge 42. Vi har Danmarks største udvalg samt de bedste tilbud, og du kan opnå rigtig gode priser ved køb af flere bøgehækplanter på én gang. Det er hos os, at du kan købe en billig bøgehæk af stor kvalitet, som du vil få glæde af i mange år. 

Typer af bøgehækplanter og hvornår de skal plantes

Mange spørger hvornår det er bedst at plante bøgehæk / Fagus sylvatica, og til det svarer vi altid, at det kommer an på typen.

Der er tre typer bøgehækplanter:

 • Barrods
 • Med klump
 • I potte

Hos plantetorvet har vi, i vores udvalg, barrods bøgehækplanter 80-100 cm, omplantet barrods 100 - 120 cm, omplantet barrods 125 - 150 cm. 3 års og potte 7,5 liter i 150-175 cm. Fælles for dem alle er, at det er hække i en kraftig hæk kvalitet. Bøgehække er nemlig ekstra kraftige. 

Hvis du er i tvivl om, hvor mange bøgeplanter, du skal benytte, pr. løbende meter, så kan du benytte vores beregner ovenfor, som vil fortælle dig, hvor mange du skal købe for at opfylde dit behov. 

Barrodsplanter er de mest almindelige, og dem flest forbinder med hækplanter. Det er planter, der kommer uden jord om rødderne, og derfor er de lettere at håndtere ved transport og plantning. De er i sæson fra oktober frem til juni. Barrodsplanterne kommer i sæson fra oktober, når det bliver koldt nok til, at planterne går i dvale, og derfor kan flyttes rundt. For at holde planterne i dvale helt frem til juni, bliver planterne opbevaret i kølehuse. Denne type bøgeplante kan plantes, når den er i sæson.

Klumpplanter er bøgeplanter, der har jord rundt om rødderne. De bliver altså gravet op med klump. Klumpplanterne er i sæson fra oktober til maj, og det gælder også for dem, at de er i dvale når de bliver gravet op. De bliver dog ikke opbevaret i kølehuse, og derfor er deres sæson en anelse kortere end for barrodsplanter. Denne type bøgeplante kan plantes, når den er i sæson.

Bøgeplanter i potte kan i princippet plantes hele året rundt. Det er almindelige bøg, der er groet, og har vokset i potter, og derfor kan de uden problem plantes ud, selvom de ikke er i dvale.

Vanding af bøgehæk

De første par vækstsæsoner, eller kort og godt de første par år, efter du har plantet bøgehæk, skal du ikke blot være opmærksom på at få klippet hæk, men også, i særdeleshed, på vanding. Mange misforstår, og tror at de skal vande hver dag, men det er ikke tilfældet. I mange tilfælde er det nok at vande et par gange om ugen, så længe du får vandet nok. Den nemmeste løsning er, at ligge en siveslange ved hækken, der lige så stille kan få vandet hækken, uden du skal holde særligt opsyn. Hvis du oveni investerer i en vandingscomputer, kan du programmere vandingen, så bøgen kan få vand, hvis du for eksempel er afsted på ferie.

Det vigtigste ved vandingen er, at du dybdevander, og ikke kun får vandet en sjat i overfladen. Grunden til, at det er vigtigt at dybdevande, er så planternes rødder søger ned og ud i jorden. Det giver en stabil hæk. Hvis du kun sjatvander, vil planternes rødder søge op til jordoverfladen, hvor vandet er, og du ender med en ustabil hæk, der ikke har ordentligt fat i jorden. For at dybdevande, skal du vande, så jorden er våd ca. 15 cm ned. Det kan du tjekke ved at stikke en spade i jorden, og trække den op, og se hvor der sidder jord fast. Eller simpelthen vippe et stykke jord op, hvor du kan se, hvor langt ned vandet er sevet.

Hvis du planter i efteråret eller hen over vinteren, er det vigtigt ikke at overvande. Ofte skal du nøjes med at vande, når du planter hækken, og derefter vente til foråret, med at sætte ind med vanding. Det kommer selvfølgelig an på vejrforholdene.

Videoguides:

Loading...

Video

Vi anbefaler også

Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra champost 50 Liter sække

Fra

69,95 kr.
Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.
Bestseller

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m. 2 pæle ø5 150 cm., 10 m. 3mm. tråd

69,95 kr.
Bio Plante Aktivator / Mycoplant
Bestseller

Bio Plante Aktivator / Mycoplant

Bio plante aktivator / mycoplant 5 kg sække

Fra

249,00 kr.
Siveslange komplet pakke
-20%
Bestseller

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

399,00 kr. 499,00 kr.
Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter
Bestseller

Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter

Hækgødning 5 liter 5 liter spand

Fra

94,95 kr.
Bindetråd 3,0 mm 10 m
Bestseller

Bindetråd 3,0 mm 10 m

Bindetråd 3,0 mm 10 m

39,95 kr.
Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

Fra

1.149,00 kr.
Hæksaks

Hæksaks

Hæksaks

149,95 kr.