Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Gråpil

Salix cinerea

Mængderabat
Antal Pris
Fra 25 stk. 23,95 kr.
100 stk. Spar 4,00 kr./stk. 19,95 kr.
250 stk. Spar 8,00 kr./stk. 15,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

598,75 kr.

23,95 kr./stk.

Bemærk dette er en sæsonvare som leveres i perioden fra uge 42 til uge 24

Vækst

Højde og Bredde Grov busk eller lille træ 

Blade Bladene kan blive ret store. De er ovale til lancet-formede med hel bladrand og let vredet spids. Grå-pil har fået sit navn fordi at de unge blade på undersiden er dækket små, grå dun.

Blomster Grå-pil hører til gruppen af vår-pile fordi at blomsterne, som egentlig er rakler men i folkemunde kaldes gæslinger, viser sig, før eller omkring løvspring, i det tidlige forår, omkring april/maj måned. Grå-pil er tvebo, hvilket vil sige at der findes både han og hun planter. Hunblomsterne er mindre og mere uanselige end han-blomsterne, der har lysende gule støvfang. Bestøvningen sker af bier og andre insekter, som tiltrækkes af pollen fra blomsterne. Pollen og nektar fra pil er en vigtig fødekilde for blandt andet  bier, da der ikke er mange andre træer og buske som blomstrer i det tidlige forår.


Bestøverforhold Blomsterne bestøves af bier og andre insekter.


Frugter Frøene er meget små, uldne og spredes af vinden. De er yndet spise hos fugle.


Bemærkninger 

Grå-pil har et meget bredt udbredelsesområde. Den kan findes i hele Europa og meget af Asien, helt ned til Nord-afrika og op til Sibirien.

I Danmark kan Grå-pil findes i skove, moser, enge og langs vandløb. Grå-pil findes på de fleste jordtyper og er udbredt på fugtig jord, så længe at jorden ikke er sur.

Grå-pil tåler kraftig vind og beskæring. 

Grå-pil bruges til plantning i engområder og i læ-og vildt hegn.


Duft Nej