Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Portugisisk laurbærkirsebær

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

 • Stedsegrøn busk, der er velegnet til hæk
 • Busken kan blive mellem 4-6 meter høj og 2-3 meter bred
 • Mørkegrønne blade med hvide blomster, og senere rødsorte bær
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 299,00 kr.
10 stk Spar 24,00 kr./stk 275,00 kr.
100 stk Spar 60,00 kr./stk 239,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

299,00 kr.

Hvor meget skal du bruge? Beregn antal
meter
Anbefalet antal pr. løbende meter er 3 stk.

Portugisisk laurbærkirsebær 'Angustifolia'

Anvendelse:
'Angustifolia' kan både bruges som klippet og u-klippet hæk, ligesom den kompakte vækst gør den velegnet som solitærbusk i både små og store haver. 

Vækst:
Den bliver op til 4-6meter høj og 2-3 meter bred.
Bladene er elliptiske, mørkegrønne og skinnende. De nye skud, som planten sætter i foråret, er lysegrønne.
'Angustifolia' får hvide blomster på oprette stande i maj-juni måned. Herefter sættes små, rødsorte bær. Disse er yndet spise af havens fugle.

Plantning:
Jorden skal helst være muldrig og der må ikke stå vand i længere tid af gangen, når det har regnet meget.
Er din jord tung eller leret, er det en god ide at vende 1/3 jordforbedring i den, før du planter.
Hækken skal vandes regelmæssigt i hele første vækstår. Det vil sige fra april måned og frem til oktober. Dette er uanset om der plantes i foråret eller om efteråret.  For at bevare den flotte bladfarve og holde hækken i konstant vækst, er det en god ide at gøde 2 gange årligt med en organisk gødning, som denne specielt til stedsegrønne planter. Gødningen gives i slut maj og igen i slut juni.

 Bemærkninger:
'Angustifolia' er meget sund og bliver kun sjældent ramt af sygdom eller skadedyr.
Benyttes den som klippet hæk, vil en del af blomsterknopperne blive klippet af. Derfor vil der også kun komme meget få bær.
Hele planten er giftig.  Fuglene er dog så vilde med bærrene, at de ofte spiser dem meget hurtigt.

Find vores andre sorter af kirsebærlaurbær her.

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Hvid
Blomstring Sommer
Bladtype Bladbærende, Stedsegrøn
Lysforhold Fuld sol, Skygge
Højde 4-6 m.
Bredde 1.2-1.5 m.
Duft Ja
Hæktype Klippet hæk, Uklippet hæk

Kirsebærlaurbær til hæk

Kirsebærlaurbær eller laurbærkirsebær er gennem de senere år blevet mere og mere populær som hæk i villahaverne. Det er der mange gode grunde til, men en af de vigtigste er, at kirsebærlaurbærplanter er stedsegrønne med flotte grønne blade.

Der findes mange sorter af laurbærkirsebær, og af dem har Plantetorvet.dk udvalgt de sorter, som vi synes er mest velegnede. Længere nede på siden, kan du læse seks hurtige facts om kirsebærlaurbær. Blandt andet noget om jord, vind, sol, og bær.

Derfor skal du vælge kirsebærlaurbær som hæk 

Der findes mange grunde til at vælge kirsebærlaurbær i haven. Vi har samlet nogle af de bedste argumenter for at vælge kirsebærlaurbær som hæk. 

 • Kirsebærlaurbær er stedsegrønne og bevarer sine smukke blade hele året rundt. 
 • Planterne kræver ikke meget pasning. Den kan både fungerer som klippet og uklippet hæk. 
 • Der findes mange forskellige sorter af kirsebærlaurbær, og det er muligt at finde en hækplante til forskellige behov. 

De mest populære sorter af kirsebærlaurbær

Nogle sorter er mere populære end andre. Nedenfor finder du de 4 mest populære kirsebærlaurbær lige nu. 

 • Prunus lauroceraus 'Etna': Etna har en meget kompakt vækst og kan fungere både som klippet og uklippet hæk. Bladene er afrundede og har en flot mørkegrøn farve. 
 • Prunus lauroceraus 'Novita': Novita er en hårdfør og kompakt hæk, der fungerer både som klippet og uklippet.  
 • Prunus lauroceraus 'Caucasica': Caucasica er en kraftigt voksende hæk, der tåler hård vind. Bladene er elliptiske i formen og har en flot mørkegrøn farve. 
 • Prunus lauroceraus 'Genolia': Genolia har en meget smal vækst, der er oplagt at bruge i mindre haver. Den kan blive op til 3 meter høj og skal kun klippes lidt i siderne. 

Vil du vide mere om de forskellige sorter af kirsebærlaurbær? Så tag et kig på videoen nedenfor, hvor vi gennemgår de 4 sorter én efter én. 


Hvornår må man beskære sin kirsebærlaurbær? 

Når du skal beskærer din kirsebærlaurbær, er det en god idé at vente til efter blomstringen, dvs. i sensommeren eller i begyndelsen af efteråret. Det vil være optimalt at beskære din kirsebærlaurbær med en hæksaks og ikke en hækklipper. En hækklipper vil i sidste ende ikke give et ligeså smukt resultat.

Langt de fleste kirsebærlaurbær tåler en kraftig beskæring. Du skal dog være opmærksom på, at en nyplantet kirsebærlaurbærhæk skal nå den ønskede højde, før du begynder at klippe den. Du kan dog sagtens klippe den i siderne. 

Nyttig viden om kirsebærlaurbær

 1. Kirsebærlaurbær står bedst placeret i sol/halvskygge. Jo mere skygget det bliver, der hvor de står, jo mere åbne bliver de i deres vækstform. Det er derfor rent subjektivt, hvor tætte man ønsker at planterne bliver, men de gør sig helt sikkert bedst i sol/halvskygge.

 2. De har en middelkraftig tilvækst, hvilket betyder, at den kun kræver klipning en gang årligt. Har du planter med en kraftigere tilvækst, som f.eks. spiraea eller liguster, vil det være nødvendigt at klippe mere end en gang årligt.

 3. Kirsebærlaurbær kan både bruges som hæk og som prydbusk. Det er typisk 'Etna' og 'Otto Lüyken', der bruges som prydbuske, da de egner sig rigtig godt som uklippede. Ønsker du en højere prydbusk som læ i haven, vil du sagtens også kunne bruge de andre sorter.

 4. Alle sorterne får blomsterstande og bær. 'Etna' får det i mindre grad, og sørger du for at klippe din hæk, vil du kunne holde det nede på et minimum. Bærrene kan ikke spises, og smager meget surt. Ved indtag af et par enkelte bær, vil du højst kunne opleve en anelse ubehag i maven. Du skal op på et relativt stort indtag, før det bliver betragtet som farligt. Som udgangspunkt er bærrene så sure, at du ikke vil have lyst til at smage på mere end et enkelt, og det er der ingen fare ved.

 5. Kirsebærlaurbær er forholdsvis vindfølsomme, ved at bladene godt kan blive svedne, hvis de står placeret i direkte, hård vind. Det er ikke noget planten dør af, og bladene vil blive skiftet ud ved det efterfølgende forår. Grunden til at de får svedninger i vinden, er at vind får fordampningen til at stige, og planten kan derfor mangle væske. De kan fint klare sig i frostvejr, men hvis de ikke har mulighed for at hive særlig meget væske op af jorden, og det samtidig blæser en del, vil de mangle væske, og det er her at bladene kan få svedninger. Begrebet svedning dækker over at bladene kommer til at se visne ud. De sorter, der er mest hårdfør i vind, er 'Caucasica' og portugisisk kirsebærlaurbær, hvor den portugisiske er den mest hårdfør.

 6. Jorden som kirsebærlaurbær befinder sig bedst i, er en god almindelig havemuld. Den må gerne være lidt sandet eller lidt leret, men bliver det for meget af det ene eller andet, skal der blandes en god løs muld i. Det vil typisk være nok at blande en portion jordforbedring i (1/3 jordforbedring til 2/3 jord), men er din jord meget sandet eller meget leret, skal der mere til. I sådan et tilfælde vil det være en god ide at skifte din jord ud med hækjord, der er en god løs muld, med god næring. På den måde sikrer du den mest optimale start for planterne i din have.

Vi anbefaler også

Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra champost 50 Liter sække

Fra

69,95 kr.
Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.
Bestseller

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m. 2 pæle ø5 150 cm., 10 m. 3mm. tråd

69,95 kr.
Bio Plante Aktivator / Mycoplant
Bestseller

Bio Plante Aktivator / Mycoplant

Bio plante aktivator / mycoplant 5 kg sække

Fra

249,00 kr.
Siveslange komplet pakke
Bestseller

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

499,00 kr.
Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter
Bestseller

Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter

Hækgødning 5 liter 5 liter spand

Fra

94,95 kr.
Bindetråd 3,0 mm 10 m
Bestseller

Bindetråd 3,0 mm 10 m

Bindetråd 3,0 mm 10 m

39,95 kr.
Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

Fra

1.149,00 kr.
Tonkin stokke

Tonkin stokke

Bambus stokke 10 stk. pakke, 210 cm.

129,95 kr.