Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Engriflet hvidtjørn

Crataegus monogyna hæk

  • Stor busk, der tåler klipning og hård beskæring.
  • Hvid, let duftende blomst, som har stor interesse for insekter
  • Holdbare orangerøde bær, som med glæde spises af fugle.
  • Meget hårdfør og vindfør.
Mængderabat
Antal Pris
Fra 25 stk 34,95 kr.
100 stk Spar 5,00 kr./stk 29,95 kr.
250 stk Spar 10,00 kr./stk 24,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

873,75 kr.

34,95 kr./stk

Bemærk dette er en sæsonvare som leveres i perioden fra uge 42 til uge 24

Hvor meget skal du bruge? Beregn antal
meter
Anbefalet antal pr. løbende meter er 4 stk.

Engriflet hvidtjørn


Meget stor busk, eller mindre flerstammet træ, sjældent over 5-7 m højt. Tåler kraftig beskæring, samt klipning med hækkesaks.
Tæt og uregelmæssig grenbygning, ældre træer med bred, afrundet krone. Kaster kun let skygge.
Kraftige grentorne på sidegrene.

Blankt, mørkegrønt løv med lysere underside.
Høstfarver gule til gyldne.
I maj-juni ses de hvide, duftende blomster i halvskærme, senere ret store orangerøde frugter, som er spiselige, men uden megen smag - de er dog meget populære hos fugle.

Placering i sol-halvskygge, ingen specielle krav til jordbunden, ud over, at der ikke over længere tid må være stående vand i rodzonen.
Meget hårdfør og nøjsom plante der tåler det danske kilma.
Tålsom over for luftforurening, derfor også god i byklima.
Velegnet solitært og i grupper, som by og gadetræ.

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Hvid
Blomstring Forår
Bladtype Løvfældende
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Højde 8-10 m.
Duft Ja
Hæktype Klippet hæk


Hvilken hæk skal du vælge? 

Der findes et hav af forskellige hækplanter i forskellig størrelser, former og farver.  Det kan være svært at vælge, hvilken hæk man skal købe, da der er så utroligt mange at vælge imellem. Hos Plantetorvet.dk har vi et kæmpestort udvalg af hækplanter. Det omfatter både stedsegrønne, løvfældende og blomstrende hækplanter, der beriger haven på hver sin måde. Vi har også lave og høje hækplanter samt hækplanter, der egner sig som klippede og uklippede hæk. Desuden findes langt de fleste hæksorter, som enten barrodshæk, hæk med klump eller hæk i potte

Hækken skal gerne kunne holde i mange år, og derfor handler om at finde en hæk, man kan være glad for i en lang årrække. Der er mange ting at tage stilling til, og derfor finder du her nogle af de mest gængse kriterier, som langt de fleste danskere går efter, når de skal vælge ny hæk. Se vores hækguide her. 

Hæk til bestemte jordtyper og vejrforhold

Langt de fleste har en have, som passer til hovedparten af hæksorterne. Men måske er du en af de få med en meget tør eller våd jord? Det kan også være, at din have er placeret i skygge eller et meget vindholdigt område med masser af blæst? I haver med særlige jordtyper eller besværlige vejrforhold, er det vigtigt at tage højde for, hvilken hæk der tåler netop disse betingelser. Vi anbefaler, at du tager et kig på nedenstående hæktyper. 

Høje eller lave hække

Den højde, som du ønsker din nye hæk skal kunne opnå, er et centralt parameter for, hvilken plante du skal vælge. Ønsker du hækken skal være høj, så vil der være nogle planter, der er mere egnede end andre, mens det samme gælder den anden vej rundt. Men du kan selvfølgelig godt vælge de hække, der kan blive høje, selvom du vil have en lav hæk, da den blot skal holdes lav gennem klipning. Vi definerer en lav hæk som under 120 cm og en høj som over 180 cm.

Hækplanter, som får blomster

Hækplanter, som får blomster, kan give haven flere lag, da hækken på den måde varierer med årstiderne. Der findes både hækplanter med blomstring i foråret og nogle, som blomstrer om sommeren.  Se alle vores forslag til blomstrende hække her. 

Hækkens evne til at skærme af

De sidste år har der været stor efterspørgsel efter stedsegrønne hækplanter, da mange er glade for at hækken beholder bladene og derfor skærmer lige godt af hele året. Det betyder dog ikke, at der ikke findes løvfældende hækplanter, som også kan skærme af for nysgerrige øjne vinteren igennem.

Hæktyper der ikke skal klippes

Langt de fleste hække kræver, at de bliver klippet mindst to gange årligt, men der findes også hæktyper, der ikke behøver at blive klippet, så du kan derfor bruge tiden på andre sjove projekter i haven. Hvis dette er den rigtige løsning for dig, så kan du tage et kig på disse typer:

Hækplanter som barrod, med klump eller i potte

Hos Plantetorvet.dk finder hækplanter som barrod, i klump eller potte.  Det er ikke uden betydning, hvilken type hæk du har købt. Det har nemlig indflydelse på, hvor hurtigt din hæk vokser sig stor og tæt. 

  • Barrodshækplanter: Denne type plante vil al jorden omkring rødderne være rystet af, og rødderne vil derfor fremstå helt bare. Denne type vil ofte være billigere end klump og potte, da de er nemmere for producenten at håndtere. Barrodshækplanter vil ofte tage en smule længere tid om at etablere sig og vokse sig tæt. Men med tiden vil hækplanterne være lige så store og smukke som de andre. 
  • Hæk med klump: Denne type plante vil blive leveret med en stor klump jord omkring rødderne. Dermed er rodnettet allerede etableret, og hækken vil vokse videre med det samme. Klumpplanter er en smule tungere at arbejde med. Dog vil du have en færdig hæk umiddelbart efter plantning. 
  • Hæk i potte: Denne type vil blive leveret med en potte. Den vil have de bedste betingelser for at vokse videre efter plantning, da rodnettet ikke er blevet forstyrret ved opgravning som eksempelvis klumplanterne er blevet det. Desuden kan pottede hækplanter købes året rundt i modsætningen til de andre typer, der sæsonbestemt. 

Læs mere om hæk, hvad du kan forvente af din hæk som barrod, klump eller potte her. 


Danmarks største online udvalg af hækplanter

Vores store udvalg af billige hækplanter online betyder, at du altid kan finde den helt rigtige hækplante, som passer til dine behov - om det udseende, pris, størrelse eller krav til pasning

Mange spørgsmål hober sig op, når det drejer som køb af ny hæk. Hvor mange planter skal man bruge pr. løbende meter? Hvornår er det bedst at plante hæk? Dernæst skal du tage stilling til hvilken slags hækplante du ønsker dig. Skal det være en ligusterhæk, bøgehæk, thujahæk, takshæk, bambushæk, bærmispel, buksbom, kirsebærlaurbær, potentilla, rødbøg, sargentsæble, spiraea, surbær, syren eller uægte jasmin? 

Du har ovenfor kunnet se, at vi har et stort udvalg, og vi har forsøgt efter bedste evne at hjælpe dig på vej mod den perfekte løsning til netop din have. Men det handler også om din egen mavefornemmelse, og hvad du selv mener passer til dig. 

Har du spørgsmål til hækplanterne? 

Sidder du inde med nogle spørgsmål om hækplanterne? Så sidder vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig og du kan kontakte vores kundeservice. De vil helt sikkert kunne eliminere enhver form for tvivl og du vil kunne færdiggøre købet af dine nye hækplanter.  Husk! Ønsker du at købe en hæk der allerede er i fuld vækst og vil fungere fra første dag, så kan du tage et kig på vores færdighække.

Vi anbefaler også

Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra champost 50 Liter sække

Fra

69,95 kr.
Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.
Bestseller

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m. 2 pæle ø5 150 cm., 10 m. 3mm. tråd

69,95 kr.
Bio Plante Aktivator / Mycoplant
Bestseller

Bio Plante Aktivator / Mycoplant

Bio plante aktivator / mycoplant 5 kg sække

Fra

249,00 kr.
Siveslange komplet pakke
Bestseller

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

499,00 kr.
Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter
Bestseller

Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter

Hækgødning 5 liter 5 liter spand

Fra

94,95 kr.
Bindetråd 3,0 mm 10 m

Bindetråd 3,0 mm 10 m

Bindetråd 3,0 mm 10 m

39,95 kr.
Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

Fra

1.149,00 kr.
Tonkin stokke

Tonkin stokke

Bambus stokke 10 stk. pakke, 210 cm.

129,95 kr.