Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Japanske Stenurt

Sedum cauticola 'Lidakense'

Angiv antal

Samlet pris

25,46 kr. -25%

Normalpris 33,95 kr./stk

Tilbuddet udløber 20/10/21

Planten bliver typisk omkring 25 - 25 cm høj og 20 - 40 cm bred. Den er langsomt voksende og bruges ofte i bunddækkende beplantninger. Plantes med en afstand på ca. 50 cm. Trives bedst i sol / halvskygge. Det er en fuldt ud hårdfør plante til det danske klima. Planten kræver mellem gødning.Blomster er 1 - 5 cm, mørkrosa. Den blomstrer i perioden juli- august.Har rødgrønne, ægformede blade.
Bladfarve Grå
Blomsterfarve Rosa
Blomstring Efterår
Jordbund Middel
Lysforhold Fuld sol

Danmarks største udvalg af stauder

Stauder findes i alle størrelser og former. De urteagtige planter er med til at give haven liv med sine farver og dufte. Her på siden har vi Danmarks største sortiment. Vi har noget til enhver smag, om du er til de farverige stauder, de høje stauder, de bunddækkende stauder eller noget helt fjerde. Vores udvalg indeholder blandt andet:

  • Akeleje, Alunrod, Anemone, Asters, Astilbe, Blåkant, Bronzeblad, Daglilje, Fingerbøl, Floks, 
  • Hjerte-blomst, Hosta Funkia, Klokkeblomst, Kulsukker, Kæmpemargerit, Lavendel, Lungeurt,
  • Løvefod, Pæon, Ridderspore, Røllike, Salvie, Skønhedsøje, Snepude, Solhat, Stenbræk, Storkenæb, Storkonval

Stauder er flerårige urteagtige planter, hvis top visner ned hver vinter - og som hvert forår starter helt fra bunden på ny. Det er fascinerede hvert år at følge plantens udvikling fra nøgen jord til frodig plante, først med blad og siden med blomst - Stauder blomstrer ofte i mange måneder og er populære hos både mennesker og alle de små flyvende insekter, som finder deres føde i staudernes blomster.

Hvad er en staude?

En staude er en urteagtig plante, der alle har de til fælles at de er flerårig. En flerårig staude betyder, at plantens underjordiske del vil bestå i flere år, mens den del, der befinder sig over jorden, vil visne bort efter blomstring, og herefter vokse frem igen til næstkommende forår.  

Stauden findes dog også i en stedsegrøn form, hvor både den underjordiske- og overjordiske del overlever gennem vinteren og vil derfor stå pænt året rundt. Stedsegrøn er også betegnelsen man bruger indenfor andre plantesorter, når en plante holder sig i live hele året. Det gør sig eksempelvis gældende ved en Kirsebærlaurbær hæk og ved nogle buske og træer.

Navnet staude kommer af det oldhøjtyske 'studen', som groft oversat betyder 'at få til at stå'. Nogle af de stauder, som langt de fleste danskere har i haven er vilde stauder og findes også i naturen i forskellige dele af verdenen.  

Hvilken staude skal man vælge?

Stauder kan være vidt forskellige i både skrøbelighed og vækst, og det er derfor vigtigt at sætte sig ind i, hvilken plante der passer bedst til ens egen have og hvilket formål, den er tiltænkt. Der er eksempelvis stor forskel på blomsternes farve og størrelse samt farven på bladene.

Nogle er aggressive i deres vækst og kan brede sig langt fra det oprindelige plantested, mens at andre holder sig i ro og kan være skrøbelige overfor andre planter eller ukrudt der breder sig kraftigt.

Undersøg klimaet i din have

Inden man køber en staude skal man også undersøge klimaet i haven, hvor de skal stå, da nogle planter har nogle særlige behov. Ikke alle kan for eksempel tåle fuld sol i for lang tid og foretrækker i høj grad at få skygge. 

Andre stauder kan ikke tåle at stå i en jordtype, der er for tør.  Det er derfor altid en god idé at starte med at tjekke, hvilken jordtype man har, så man kan tage højde for det, når man skal købe en staude. På den måde sikrer man, at det bliver et flot syn, når man har plantet stauderne, og at stauderne trives i fremtiden. 

Undersøg staudernes blomstringstider

Langt de fleste stauder blomstrer i foråret eller den tidlige sommer. Vil du gerne have stauder, der blomstre det meste af sæsonen, så er det en god idé at supplere dit staudebed med sorter, der blomstre i sensommeren eller i efteråret. 

Læs mere her: 10 stauder, der blomstrer i efteråret. 

Sådan planter du dine stauder

Det er vigtig at kende den rette placering, inden du planter dine stauder. Find ud af, hvad dine stauder kræver af sol og skygge og placer dem således, du bedst mulig kan opfylde deres behov.  Vi har skrevet en udførlig vejledning til, hvordan du planter dine stauder trin for trin. 

Læs mere her: Sådan planter du dine stauder

De mest populære stauder 

Nedenfor finder du nogle af de mest populære stauder, der findes i de fleste danske have: 

Phlox Paniculata, Storkenæb Geranium, Stor Konval, Himmelblå Lungeurt, Hvidplettet Lungeurt, Hidcote Blue, Echinacea Purpurea, Lodden Løvefod, Lungeurt Pulmonaria, Salvia Officinalis, Ægte Lavendel, Bronzeblad Todgersia, Almindelig Røllike og Salomons Segl.

Læs mere: 5 populære stauder til haven


Vi anbefaler også

Planteskolejord fra Champost
Bestseller

Planteskolejord fra Champost

Planteskolejord fra champost 50 Liter sække

Fra

69,95 kr.
Biologisk Kakao-flis
Bestseller

Biologisk Kakao-flis

Biologisk kakao-flis 50 Liter sække

Fra

69,95 kr.
Bio Havegødning 6-2-6 (+2)
Bestseller

Bio Havegødning 6-2-6 (+2)

Bio havegødning 6-2-6 (+2) 20 kg. sække

Fra

239,95 kr.
MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

MaxiFlex - Ultimate

MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

34,95 kr.
MaxiDry

MaxiDry

MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

39,95 kr.
Kantplade 15 cm. Rulle 25 meter
Bestseller

Kantplade 15 cm. Rulle 25 meter

Kantplade 15 cm. rulle 25 meter

549,00 kr.
Felco beskærersaks nr. 2
Bestseller

Felco beskærersaks nr. 2

Felco beskærersaks nr. 2 Standard

359,00 kr.