Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Rododendron 'Brasilia'

Rhododendron hybrid 'Brasilia'

  • Blomstring medio maj.
  • Middelkraftig vækst.
  • Storbladet, stedsegrøn hybrid.

Angiv antal

Samlet pris

149,95 kr.

Blomsterfarve: Orange, indvendig orangegul. Bleger til slut til ferskenrosa og creme.

Blomstringstid: Fra midten af maj. 

Højde efter 10 år forventes omkring : 150 cm. Ofte lidt bredere end høj.

Hårdførhed: Ret god vinterhårdførhed. 

Vækst og løv: Kompakt vækst – Middelstore olivengrønne blade. 

Vejledning: Kan anvendes gruppevis i større bede, såvel som solitær plante. Den kan placeres i både fuld sol og halvskygge. 

Planten bør plantes i surbundsjord og vandes grundigt ved plantning og regelmæssigt gennem etableringsfasen.
Planten gødes to gange årligt, hhv. april og juni måned, med en surbundsgødning

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Orange
Blomstring Forår
Jordbund Surbund
Lysforhold Halvskygge

rhododendron til haven

Vækst

Rhododendron caucasicum 'Cunningham's White' er en stedsegrøn blomstrende busk. Den får aflange mørkegrønne blade med en læderagtig overside. Den har en årlig tilvækst på ca. 15 cm og denne Rhododendron bliver ca. 2,5 meter høj og ca. ligeså bred efter 10 år. Planten har højtliggende rødder, og kan derfor udtørre hurtigt, så derfor er det vigtigt at vande i tørre perioder, selvom planten har etableret sig. Vand gerne med regnvand, da det ikke indeholder kalk, som vandet fra vandhanen.

Blomster

Blomsterne sidder samlet i stande. Blomsterne springer ud fra midt i maj måned, med mange hvide blomster. Ved udspring har blomsterknopperne en rosa farve, men bliver efterhånden hvide. Efter blomstring er det en god idé, at fjerne de afblomstrede blomsterstande, ved at nippe dem af med to fingre, derved bruger planten ikke unødig energi på at danne frø, men bruger derimod energien på at danne nye skud. 

Sundhed

Planten er fuldt ud hårdfør til det danske klima. Den tåler dog hård blæst og vintersol mindre godt. 

Anvendelse

Rhododendron 'Cunningham's White' anvendes bl.a. som baggrundsplante i surbundsbedet, sammen med andre storbladede rhododendron. Derudover passer den godt sammen med hortensia, som kan være med til at forlænge blomstringen i bedet. Fyr, ene og taks kan også give et løft til rhododendronbedet. 

Anbefalet planteafstand 1-1,5 meter. Hvis jorden mellem planterne syner for bar, kan man plante lave surbundsplanter bl.a. lyng, for at undgå den bare jord.

Øvrige forhold

Rhododendron trives i halvskygge og foretrækker en luftig og veldrænet jordbund med lav pH (surbund). Derfor er det en god idé at plante rhododendron i spagnum. Hvis man synes, at arbejdet med at plante i ren spagnum, bliver for stor en opgave, kan man blande spagnum i et ekstra stort plantehul, derved får planten også gavn af den almindelig havejord, som er bedre til at holde på vandet end spagnum.

Hvis man ønsker, at beskære sin rhododendron, skal dette gøres efter blomstring, så planten kan nå at hærde nye skud inden vinteren. 

Giv gerne rhododendron gødning i starten af vækstsæsonen omkring april måned. Her bruger den gødningen til at sætte gang i væksten og blomstringen. Gødsk igen efter blomstring i juli måned, hvor næringen vil blive brugt til at sætte nye skud inden vinteren.

Ved lugning af ukrudt er den en god idé at bruge klør fem, så man ikke kommer til at beskadige de fine og højtliggende rødder. Hvis man udlægger et lag spagnum på 3-5 cm hvert år omkring sine rhododendron, er sandsynligheden for spiring af ukrudt også lille, da det ikke trives i surbundsjord.

Alternative Rhododendronplanter med hvide blomster: Rhododendron yakushimanum 'Porzellan', Rhododendron catawbiense 'Album Novum'

Gode artikler omkring rhododendron:

Vi anbefaler også

Grov - Gartner spagnum
Bestseller

Grov - Gartner spagnum

Sphagnum Grov 300 liter sække, (Komprimeret)

Fra

124,95 kr.
Surbunds Gødning 6-2-5 (+1)
Bestseller

Surbunds Gødning 6-2-5 (+1)

Surbunds gødning 6-2-5 (+1) 10 kg. sække

Fra

149,95 kr.
Nematoder mod øresnudebillelarver
Bestseller

Nematoder mod øresnudebillelarver

Nematoder mod øresnudebillelarver Til 50 kvm.

429,95 kr.
PH og fugtighedsmåler
Bestseller

PH og fugtighedsmåler

Ph og fugtighedsmåler

199,95 kr.