Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Kæmpevedbend

Hedera colchica 'Sulphur Heart'

Angiv antal

Samlet pris

206,25 kr. -25%

Normalpris 275,00 kr./stk

Vækst

Kæmpevedbend er en slyngende stedsegrøn plante, der kan blive mellem 4-8 meter. Bladene er store og mørkegrønne med en hvid kant.

Blomster

Efeu får som oftest ikke blomster, før at de når en vis alder. Typisk skal planten være 10-12 år, før at blomstringen indtræder. Blomsterne er gulgrønne og  kommer i runde stande og blomstrer i september til oktober måned. Blomsterne dufter kraftigt, og tiltrækker bier og andre insekter, da de indeholder gode mængder nektar. De gulgrønne blomsterstande er meget flotte og vil være et dekorativt indslag til vinterhaven. 

Frugter

Får små sorte bær, som er uspiselige for mennesker, men der er mange fugle som holder af dem.

Sundhed

Planten er sund og fuldt ud hårdfør til det danske klima. 

Anvendelse

Kæmpevedbend anvendes til pergolaer, espalier og til andre slyngende bevoksninger. Her kan den plantes sammen med blomstrende slyngplanter, på den måde har man både noget stedsegrønt, og noget blomstrende i sin beplantning. I etableringsfasen skal planten have en smule hjælp til at klatre, enten kan man binde den op, eller hjælpe grenene ind og ud af f.eks et rionet.

Planten kan også plantes langs et rækværk, rionethegn eller lignende, så kan man opnå samme udtryk som en hæk. Planten kan nemlig fint beskæres f.eks. med en hækkeklipper.

Øvrige forhold

Planten trives bedst på den skyggefulde side af haven. Undgå derfor at planten bliver placeret i fuld sol, da det vil svide bladene. Den stiller ikke de store krav til jordbunden, men med lidt gødning i foråret får den en god start på vækstsæsonen.

Planten trives bedst i sol/halvskygge. Den skal vandes i løbet af det første etablerings år.

Efterårsfarve Stedsegrønne
Vækst Kraftig vækst
Bladfarve Gulbroget
Lysforhold Sol / Halvskygge
Giftighed Må gerne være giftig
Saltsprøjttålsomhed Tåler ikke saltsprøjt
Jordbund Middel / Nærringsrig
Vindtålsom Tåler ikke vind