Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Koreakornel 'Scarlet Fire'(R)

Cornus kousa 'Scarlet Fire'(r)

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 599,00 kr.
5 stk Spar 100,00 kr./stk 499,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

599,00 kr.

Årets nyhed - Cornus kousa 'Scarlet Fire'!

Den japanske kornel 'Scarlet Fire'® er resultatet af et langvarigt forskningsforløb med mange krydsninger. Den har derfor mange af de samme gode egenskaber som cornus 'Venus'® har, idet at den kan modstå de velkendte svampesygdomme, der typisk rammer korneller.

De uovertrufne pink blomster lyser op, og skaber en unik kontrast mod de mørkegrønne blade. Med den markante farve skiller den sig også ud fra andre japanske korneller, der ofte er lysere i farven.

Cornus kousa 'Scarlet Fire'® har efter to år har de blomsterknopper, og som 4-årige vil de stå med mange lysende blomster.

Som cornus 'Venus'®, får cornus 'Scarlet Fire'® flotte, røde efterårsfarver, og røde, spiselige bær. Det sker i okt-nov.

Vil du beskære den, skal det være i begyndelsen af juni.

Cornus kousa 'Scarlet Fire'® skal plantes i drænet, humusrig jord, det må gerne være til den sure side. Den skal stå i sol/halvskygge. Planten er fuld hårdfør i det danske klima. Bliver 2-4 mtr. højt

Cornus kousa 'Scarlet Fire' ® er patenteret i USA og i Europa og må ikke distribueres yderligere. Det er sort og brand beskyttelse. Enhver yderligere reproduktion er forbudt.

Kornel i haven 

Især de buskformede kornel er meget hårdføre og let dyrkelige planter, som tillige tåler hård beskæring. De buskformede typer med kulørte grene vinder endog ved en meget kraftig årlig tilbageskæring, da denne beskæringsmetode giver ekstra kraftig farve til de unge grene.

De træformede typer - koreakornel, floridakornel og etagekornel -  skal derimod kun beskæres meget let, hvis overhovedet.
Koreakornel og Floridakornel brillerer med meget store blomster på grund af de fire højblade, som kan være hvide, rosa eller pink.
Den lille staudeagtige Canadiske kornel har nøjagtigt den samme blomst, blot i miniatureformat. 

Kirsebærkornel (cornus mas) er familiens fremmedartede medlem, da den bærer gule blomster, som allerede springer ud i marts måned, inden planten får blade. Denne er velegnet til hæk, da den kan tåle beskæring med hækklipper.

Alle korneller sætter frugt efter endt blomstring. Kun kirsebærkornellens bær er dog af kulinarisk interesse for mennesker.
Fuglene, derimod, elsker dem alle.

Vi anbefaler også

Plantemåtte
Bestseller

Plantemåtte

Plantemåtte Ø60 cm

Fra

49,95 kr.
Havens All-Round gødning 12-2-10
Bestseller

Havens All-Round gødning 12-2-10

Havens all-round gødning 12-2-10 15 kg. pose

Fra

119,95 kr.
Plantemuld m. kompost  fra Champost
Fragtfri

Plantemuld m. kompost fra Champost

Plantemuld m. kompost fra champost Big-bag 900 liter

1.395,00 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

39,95 kr.
Felco beskærersaks.
Bestseller

Felco beskærersaks.

Felco nr. 2 Standard

499,00 kr.
Handske MaxiDry

Handske MaxiDry

Handske MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

44,95 kr.