Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Halv whiskytønde - gammelt træ

  • Fremstillet af amerikansk egetræ
  • Diameter ca. 60 cm.
  • Højde ca. 40 cm
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 1.295,00 kr.
2 stk Spar 100,00 kr./stk 1.195,00 kr.
5 stk Spar 200,00 kr./stk 1.095,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

1.295,00 kr.

Whiskytønderne er for 90% vedkommende, fremstilet af amerikansk egetræ. Efter at have været brugt til whiskylagring i USA én gang, kasseres fadene iflg. amerikansk lov. Herefter eksporteres de til Skotland, hvor de iflg. skoks lov må anvendes yderligere 4 gange. Derfor kan man se, at der er forskellige farver på tøndernes endeflader, så man på den måde kan holde styr på, hvor mange gange fadene er blevet brugt.

Også sherryfade eksporteres til Skotland. De bliver brugt til whiskytyper, som skal have en særlig blød smag. For at fremme whiskyens optagelse af aromastoffer fra træet, bliver fadene brændt indvendigt. Det er derfor, at tønderne er mere eller mindre forkullede indeni.

Når tønderne har aftjent deres fomål,som whiskyfade, bliver de forarbejdet til de produkter, vi kender fra havecentrene: Halve tønder, hele tønder med eller uden vandpost og plantebaljer i mange størrelser og faconner. 

Whiskytønder i haven

Whiskytønder er en populær og dekorativ genstand at bruge i haven og kan være med til at give en rustik kontrast i haven. Hos Plantetorvet har vi både halve whiskytønder og hele whiskytønder. De halve whiskytønder bruges ofte som potter til f.eks. at lave et bed eller plante krydderurter i. De kan også bruges til at lave et lille bassin med vandplanter og måske endda et par guldfisk.

Whiskytønderne kan fås i nyt træ, eller de kan købes efter de har været brugt til fremstilling af whisky i USA. Når en tønde har været brugt én gang i USA, skal de destrueres jf. Amerikansk lovgivning, derfor sendes de ofte ud af landet og nogle bruges til whisky produktion i andre lande, bl.a. Irland og Skotland, og når man ikke kan lave whisky, sherry osv. på dem mere, så bliver de sendt til os og så kan vi bruge dem i haverne. De brugte whiskytønder har oftest et meget mere rustikt look og har en flot patina. 

De hele whiskytønder på 200 liter, kan med fordel bruges til dekoration på terrasser, eller bruges i små hyggelige kroge i haven. De kan bruges til at stille lanterne og blomster på. De store hele whiskytønder kan også tages indenfor i hjemmet og laves til et smart bar bord, eller hvad man ellers kan finde på.

Bede og vand i haven med whiskytønder

Mange vælger at omdanne de halve whiskytønder til et dekorativt bed på terrassen eller i haven. Dette er nemt og giver masser af muligheder for at sammensætte en flot kombination af forskellige planter og blomster. Rigtig mange vælger også at lave et lille bassin i whiskytønden og så fylder de den med vandplanter, eller en lille pumpe, der giver en lyd af rislende vand i haven.

Til jul kan man også plante et juletræ i whiskytønden og stille det udenfor, eller man kan fylde det med jord og plante et lille træ i tønden.