Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Halv whiskytønde - nyt træ

Fremstillet af europæisk birk, med galvaniserede bånd

Diameter 50 cm

Højde 30 cm

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 799,00 kr.
5 stk Spar 70,00 kr./stk 729,00 kr.
10 stk Spar 150,00 kr./stk 649,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

799,00 kr.

De nye tønder er fremstillet af birk, med galvaniserede bånd og en transparent lak. Stavene og båndene er fæstnet. Tønderne er lavet udelukkende som plantebaljer og er altså ikke beregnet til vand. Man har tilstræbt et skandinavisk look, som egner sig til både hus og have.

Whiskytønder i haven

Whiskytønder er en populær og dekorativ genstand at bruge i haven og kan være med til at give en rustik kontrast i haven. Hos Plantetorvet har vi både halve whiskytønder og hele whiskytønder. De halve whiskytønder bruges ofte som potter til f.eks. at lave et bed eller plante krydderurter i. De kan også bruges til at lave et lille bassin med vandplanter og måske endda et par guldfisk.

Whiskytønderne kan fås i nyt træ, eller de kan købes efter de har været brugt til fremstilling af whisky i USA. Når en tønde har været brugt én gang i USA, skal de destrueres jf. Amerikansk lovgivning, derfor sendes de ofte ud af landet og nogle bruges til whisky produktion i andre lande, bl.a. Irland og Skotland, og når man ikke kan lave whisky, sherry osv. på dem mere, så bliver de sendt til os og så kan vi bruge dem i haverne. De brugte whiskytønder har oftest et meget mere rustikt look og har en flot patina. 

De hele whiskytønder på 200 liter, kan med fordel bruges til dekoration på terrasser, eller bruges i små hyggelige kroge i haven. De kan bruges til at stille lanterne og blomster på. De store hele whiskytønder kan også tages indenfor i hjemmet og laves til et smart bar bord, eller hvad man ellers kan finde på.

Bede og vand i haven med whiskytønder

Mange vælger at omdanne de halve whiskytønder til et dekorativt bed på terrassen eller i haven. Dette er nemt og giver masser af muligheder for at sammensætte en flot kombination af forskellige planter og blomster. Rigtig mange vælger også at lave et lille bassin i whiskytønden og så fylder de den med vandplanter, eller en lille pumpe, der giver en lyd af rislende vand i haven.

Til jul kan man også plante et juletræ i whiskytønden og stille det udenfor, eller man kan fylde det med jord og plante et lille træ i tønden.