Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Tamarix Ramosissima 'Rubra'

Varen er i øjeblikket ikke tilgængelig for bestilling

Planten får flotte mørkrosa, 20 - 40 cm. store blomster. Den blomstrer fra juli- september.Bliver under normale forhold omkring 200 - 300 cm høj og 150 - 250 cm bred. Planten er middeltvoksende. Er velegnet i overhængende beplantninger, placeres i sol / halvskygge. Kræver mellem gødning og er fuldt ud hårdfør under danske forhold.Har grønne, nåleformede blade.

Tamarisk - Prydbuske

 

Slægten Tamarix (tamarisk, salt cedertræ) består af omkring 50-60 arter af blomsterplanter i Tamarisk-familien, hjemmehørende i tørre områder i Euroasien og Afrika. Det generiske navn opstod i latin og kan henvises til Tamaris-floden i Hispania Tarraconensis (Spanien).

De er stedsegrønne eller løvfældende buske eller træer, der vokser til 1-18 meters højde og danner tæt krat. Den største, Tamarix aphylla, er et stedsegrønt træ, der kan vokse til 18 m høj. Normalt vokser de i saltholdige jorde og tolerere op til 15.000 ppm opløseligt salt, og kan også tåle alkaliske betingelser. Tamarisk er kendetegnet ved slanke grene og grå-grønne blade. Barken af unge grene er glat og rødbrun, men som planten bliver ældre, bliver barken blålig-lilla, kantet og furet. Bladene er 1-2 mm lang, og overlapper hinanden langs af stilken. De har ofte salt pletter. De lyserøde til hvide blomster springer frem i tætte klynger på 5-10 cm lange stilkespidsen af grenene. De blomstrer fra marts til september, selv om nogle arter (fx T. aphylla) har en tendens til at blomstre i løbet af vinteren.

Vi anbefaler også

Plantemåtte
Bestseller

Plantemåtte

Plantemåtte 60 cm.

49,95 kr.
Havens All-Round Gødning 12-2-10
Bestseller

Havens All-Round Gødning 12-2-10

Havens all-round gødning 12-2-10 15 kg. pose

Fra

124,95 kr.
Plantemuld m. kompost  fra Champost
Fragtfri

Plantemuld m. kompost fra Champost

Plantemuld m. kompost fra champost 900 liter

Fra

1.149,00 kr.