Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Almindelig Bøg

Fagus sylvatica

Mængderabat
Antal Pris
Fra 25 stk 12,95 kr.
100 stk Spar 1,00 kr./stk 11,95 kr.
250 stk Spar 3,00 kr./stk 9,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

323,75 kr.

12,95 kr./stk

Bemærk dette er en sæsonvare som leveres i perioden fra uge 42 til uge 24

Stort og bredkronet træ på op til 30 meters højde og 20 meters bredde. væksten er opret, særligt på unge træer og stammen er ofte gennemgående hele vejen op gennem kronen. Er træet fritstående, vil kronen blive bred, men træer som står i skovene vil blive meget oprette og kronen vil blive smal og først starte højt oppe. Rodnettet er højt-liggende og meget tæt forgrenet.

Bladene er røde og meget blanke, hvor at undersiden er lysere og mat. Bladformen er oval til elliptisk, med hel bladrand. Bøg får gule og brune høstfarver. Bøg beholder bladene hen over vinteren på de nederste grene (under 6 meters højde). Det er også derfor at bøgehække beholder bladene hen over vinteren, men at større træer mister deres. Bøg har, hvad der kaldes for mosaik-løv. Det betyder at bladene konstant bevæger sig med sollyset, så at ingen stråler går tabt. Derfor er der meget skygge under bøgetræer.

Bøg kræver som udgangspunkt meget sollys, men de små træer tåler en del skygge, da de skal kunne spire og vokse op i skyggen under de større.

Bøg er et skyggetræ. Det skal forstås således at træets krone skygger utrolig meget for jorden nedenunder. Det betyder at kun få planter kan vokse under bøg og det er ligeledes årsagen til at artsrigdommen i en bøgeskov er meget lille gennem sommeren.

Bladfarve Grøn
Efterårsfarve Rød, Brun
Jordbund Svær
Lysforhold Fuld sol, Skygge