Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Kerria Japonica

Varen er i øjeblikket ikke tilgængelig for bestilling

Planten får flotte gule, 3 - 4 cm. store blomster. Den blomstrer fra april- maj.Bliver under normale forhold omkring 100 cm høj og 60 - 90 cm bred. Planten er middeltvoksende. Er velegnet i opretvoksende beplantninger, placeres i sol / halvskygge. Kræver mellem gødning og er fuldt ud hårdfør under danske forhold.Har friskgrønne, lancetformede blade.
Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Gul
Blomstring Apr, Maj
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vækst Normal
Højde 1 m.
Bredde 60-90 cm
Duft Nej
Anvendelse Haver

Ranunkelbusk - Prydbuske

 

Ranunkelbusken er den eneste art i slægten Kerria. Planten stammer fra Kinas sydlige egne og er ikke fuldt hårdfør i Danmark og kan på udsatte steder fryse tilbage. Den bør plantes i en let muldjord i fuld sol af hensyn til blomstringen. Den tåler dog også at vokse i halvskygge. Den bliver 120-150 cm høj med karakteristiske, grønne grene og spredte dybtnervede blade. Blomsterne er ranunkelgule og kommer i slutningen af april, begyndelsen af maj. Blomstringen varer omkring 3 uger.

Sorten Kerria japoniea 'Pleniflora' er har en noget kraftigere vækst end andre af arten. Blomsterne er også ranunkelgule, men fyldte. Busken blomstrer i maj og kan under gode forhold blomstre igen i september.

En beskæring eller udtynding af ældre grene er nødvendig, hvis man vil bevare grenenes grønne farve, idet det udelukkende er de yngre skud, der har denne egenskab.

 

Se vores udvalg af beskæringsværktøj her

 

Vi anbefaler også

Plantemåtte
Bestseller

Plantemåtte

Plantemåtte 60 cm.

49,95 kr.
Havens All-Round Gødning 12-2-10
Bestseller

Havens All-Round Gødning 12-2-10

Havens all-round gødning 12-2-10 15 kg. pose

Fra

124,95 kr.
Plantemuld m. kompost  fra Champost
Fragtfri

Plantemuld m. kompost fra Champost

Plantemuld m. kompost fra champost 900 liter

Fra

1.149,00 kr.