Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Kompostgær

Kompostgær er en blanding af økologisk hvedeklid og økologisk melasse og er beriget med Effektive

Mikroorganismer®. Kompostgær er produceret i Danmark.

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 69,95 kr.
10 stk Spar 10,00 kr./stk 59,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

69,95 kr.

Indeholder

  • Hvedeklid, økologisk
  • EM®, som er en blanding af Effektive mikroorganismer®
  • Sukkerrørmelasse, økologisk

Opbevaring

Husk, at kompostgær er en ferskvare og bør opbevares lufttæt, mørkt og køligt ved rumtemperatur.

Posen klippes ved svejsningen, efter anvendelse foldes posen og lukkes med en elastik for at forhindre udtørring.

Kompostgær også kaldet bokashi klid er en blanding af økologisk hvedeklid, økologisk melasse og er beriget med miljøvenlige mikroorganismer (mælkesyrebakterier, gær, fotosyntetiske bakterier, aktinobakterier og enzymatisk aktive svampe). Kompostgæren starter en syrning i spanden. 

Mikroorganismerne arbejder bedst i iltfattigt miljø. I forbindelse med syrningen tilbageholdes alle de essentielle næringsstoffer (særligt nitrogen = kvælstof). Fermenteret organisk affald kan bruges som første klasses kompost.

Kompostgær bliver mørkere med tid. Dette betyder ikke noget for kvaliteten.

Anvendelsesmuligheder:

1. Igangsætning af syrningen/fermenteringen af madaffald i Bykompostspanden

2. Fremmer omsætningen af organisk affald i havekomposten

3. Fremmer plantevækst ved anvendelse mindst 14 dage før såning, frøudlægning eller plantning i havejord eller krukker.

4. Fremmer omsætningen i septiktanke og fjerner dermed dårlig lugt fra afløb.

Hvedekliden i kompostgær er et biprodukt fra melproduktionen og er grovere end den klid man kan købe til madlavning/bagning. Til kompost-gær er den til gengæld et fortrinligt grundmateriale. Udseende kan variere lidt. Der er mange forskellige hvedesorter (f.eks. dalarhvede, ølandshvede) som males i mølleriet og dermed kan struktur og konsistens være forskellig.

Genbrug dit affald på en bæredygtig måde

At kompostere sit affald har man næsten altid gjort og med god grund. Det er godt for miljøet og vores planet, at genbruge alt sit organiske affald som: madvarer, haveaffald osv.
Ved at kompostere det, og så derefter kunne bruge det som gødning i sin have.

Ved at bruge kompost i sin have, får man et større udbytte af sine planter og blomster. Det tilfører ekstra næring til dine planter og du vil få en flottere og sundere have - helt uden kunstige tilsætningsstoffer.

Succesfuld kompostering

I princippet kan du lave en kompostbunke i din have, uden nogen form for beholder eller ramme. Men du vil med sandsynlighed komme til at opleve, at det lugter en smule fra din kompostbunke og det gør det, fordi det organiske materiale bliver nedbrudt. Hvis du vælger at lave en åben kompostbunke, er det vigtigt at den er placeret solrigt og holde det fugtigt.

Hvis du vil lykkes med effektiv kompostering, er det vigtigt at man holder det hele fugtigt, tilfører ilt og holder det varmt. Derudover er det vigtigt at det du kommer i din kompostbunke, er en blanding mellem haveaffald og køkkenaffald. Et godt råd er også at skærme af, så dyr, ikke har adgang til din kompostbunke. Oplever man alligevel udfordringer med komposteringen, kan man med fordel anvende kompostgær, som fremskynder processen.

Brug en kompostbeholder

Du kan også med fordel bruge en kompostbeholder. En kompostbeholder kan både være lukket og åben. En åben kompostbeholder, holder på komposten så det ikke bare ligger i en bunke, men der er samling på det. En åben kompostbehandler, kan laves selv eller købes i træ eller galvaniseret stål. Ved brug af en lukket kompostbeholder, holder den på fugten og varmen og så holder den rotter væk fra din kompostbunke. En lukket kompostbeholder sikrer at de organismer der sørger for komposteringen, trives rigtig godt.

Vi anbefaler også

Bykompostspand 2.0
Bestseller

Bykompostspand 2.0

Bykompostspand 2.0 1 spand + 1 kg. kompostgær

864,00 kr.
Original Bykompostspand
Bestseller

Original Bykompostspand

Original Bykompostspand Pakke 2 spande + kompostgær

675,00 kr.