Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

'Friheden'

Rosa x 'Friheden' (storblomstrende)

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 89,95 kr.
5 stk Spar 15,00 kr./stk 74,95 kr.
10 stk Spar 20,00 kr./stk 69,95 kr.
25 stk Spar 30,00 kr./stk 59,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

89,95 kr.

Nyhed! Storblomstrende buketrose 'Friheden' TM


Friheden en romantisk rose som taget ud af et gammelt maleri med antikt look. Det er en dejlig rose med skøn duft. Den er skabt i samarbejde med Rosa Eskelund, og Plantetorvet.dk er eneforhandler.

Rosen:

  • Bliver 60-70 cm høj og ca. 1 m bred
  • Har flot, grønt, glinsende løv
  • Får store blomster, der sidder i klaser
  • Skifter farve fra pink til hvid, i løbet af blomstringen
  • Let duftende

Hvornår blomstrer den?

Når du planter en barrodsrose om vinteren eller foråret, vil den blomstre allerede første sommer.
Friheden er remonterende, dvs. den blomstrer igen og igen. Den blomstrer hele sommeren fra ultimo juni til og med september/oktober og endda til frosten sætter ind, hvis vejret er fint i efteråret. Der kommer også løbende nye grene, med blomster hen over sommeren.
Roser har bedst af fuld sol, dog vil enten formiddag eller eftermiddags sol være fint. Den må aldrig plantes i et nordvendt bed.

Egner den sig til krukker?

Ja, store krukker. Du skal huske dræn og at få både vandet og gødet krukkerne. Også selvom det regner meget.
De er vinterhårdføre også i krukker. Men bundfryser krukken vil rosen gå til. Gælder alle roser og de fleste andre planter. I bede er den fuldt vinter hårdfør.

 

Historien bag rosen:

I samarbejde med Rosa Eskelund og Roses Forever, skabte Plantetorvet.dk i efteråret 2016, en ny rose. Rosa og Roses Forever skaber ikke bare nye roser, men nye eventyr, der skal fortælles. De mener, at roser ikke blot er en blomst, men en fortælling i skønhed, kærlighed og romantik, og det kan Plantetorvet.dk kun støtte op om. En rose har sin egen sjæl, og sit eget unikke kendetegn, og med det hører et unikt eventyrligt navn.

I foråret 2017 satte Plantetorvet.dk gang i en navnekonkurrence, hvor man kunne få æren af at navngive en rose. En ære der er forbeholdt de få, der i blandt HKH Kronprinsesse Mary, Lise Nørgaard og Ghita Nørby. Det startede med en fri budrunde på Facebook, hvor fra Plantetorvet.dk udvalgte 10 navne, der igen kom til afstemning på Facebook. Kirsten blev den heldige vinder, der med det fortryllende navn 'Friheden', blev en del af eventyret. Du kan læse mere om Kirstens oplevelse i hendes artikel i Rosennyt.

 

Søndag d. 27. august fik 'Friheden' sit navn, til Rosens dag i Tivoli Friheden, der meget passende lagde omgivelser til begivenheden.

På dagen kunne man opleve rosendåben, blive klogere på roser, og lære hvordan man laver flotte opsatser. Der var løbende aktivitet, hvor nogle af landets dygtigste rosenfolk delte ud af deres viden. Det var blandt andre Rosa Eskelund, Aase og Ole Hviid, og dygtige folk fra Champost og Plantetorvet.dk, der kunne vejlede i planter, plantning og god jord. I løbet af dagen kunne man deltage i en stor konkurrence, og der gik mange glade vindere der fra, med gavekort på roser, sæsonkort til Tivoli Friheden, og andre mere eller mindre rosenrelaterede produkter.


OBS! Begrænset parti af Friheden. Da det er rosens første år, er den kun produceret i et begrænset parti. Skynd dig derfor og sikr dig dit eget eksemplar! Du finder den kun her hos Plantetorvet.dk.

Vi anbefaler også

Rosenjord m/ler fra Champost
Bestseller

Rosenjord m/ler fra Champost

Rosenjord m/ler fra champost 50 liter sække

Fra

84,95 kr.
Bio Rosengødning NPK 6-2-8 (+2)
Bestseller

Bio Rosengødning NPK 6-2-8 (+2)

Bio Rosengødning NPK 6-2-8 (+2) 10 kg

249,95 kr.
Biologisk Kakao-flis
Bestseller

Biologisk Kakao-flis

Biologisk kakao-flis 50 liter sække

Fra

79,95 kr.
Lergranulat 9 liter

Lergranulat 9 liter

Lergranulat 9 liter Poser 9 liter.

Fra

49,95 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

39,95 kr.
Handske MaxiDry
Bestseller

Handske MaxiDry

Handske MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

44,95 kr.
Felco beskærersaks.
Bestseller

Felco beskærersaks.

Felco nr. 2 Standard

499,00 kr.