Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Snebær 'Hancock'

Symphoricarpos chenaultii 'Hancock'

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 64,95 kr.
5 stk Spar 10,00 kr./stk 54,95 kr.
10 stk Spar 20,00 kr./stk 44,95 kr.
25 stk Spar 25,00 kr./stk 39,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

64,95 kr.

Denne plante får lange rodslående grene. Bliver op til 1 m høj med en udbredt vækst. Få lyserøde små blomster i juni- oktober, hvorefter der sættes rødlig ærtestor frugt. Trives bedst i sol - skygge. Plantes i alm. havejord. Tilføj gerne næringsrig muld, da dette vil give planten den optimale start. Planten er kraftigt voksende. Velegnet til bunddække, 2 stk pr m2, bl.a. under træer og buske. Bladene på denne plante er grønne og ovalformede. Kræver let gødning og er fuldt ud hårdfør under danske forhold. 

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Rød
Blomstring Efterår
Lysforhold Fuld sol, Skygge

Snebær - Prydbuske

 

Snebær - PrydbuskeSymphoricarpos, almindeligvis kendt som snowberry, waxberry eller ghostberry, er en lille slægt af omkring 15 arter af løvfældende buske i kaprifolier familien, Caprifoliaceae. Med undtagelse af den kinesiske coralberry, S. sinensis, der er hjemmehørende i det vestlige Kina. Alle arter er hjemmehørende i Nord-og Mellemamerika.

 

Navnet på slægten stammer fra det græske ord symphorein, som betyder "at bære sammen", og Karpos, som betyder "frugt". Det refererer til de tæt pakkede bær arterne producerer.

Symphoricarpos blade er 1,5-5 cm lange, afrundede, hele eller med et eller to kamre i bunden. Blomsterne er små, grønligt-hvide til lyserød, i små klynger af 5-15 sammen i de fleste arter.

Frugten er iøjnefaldende, 1-2 cm i diameter, blød, varierende fra hvid til lyserød til rød og i en art, sortbrune lilla. Når man åbner de hvide bær op, ser frugtens indmad ud som fint, mousserende kornet sne. Kødet er svampet og indeholder to 2-5 mm lange, hvidlige sten frø. Frøene er ægformede og mere eller mindre fladtrykt. De har en meget hård og tæt overdækning, så frøene er meget svære at spire og kan være i dvale i op til 10 år.

De hvide bær skabe en knitrende lyd, når de er trådt ned i fast underlag.

Vi anbefaler også

Plantemåtte
Bestseller

Plantemåtte

Plantemåtte 60 cm.

Fra

29,95 kr.
Havens All-Round Gødning 12-2-10
Bestseller

Havens All-Round Gødning 12-2-10

Havens all-round gødning 12-2-10 15 kg. pose

Fra

124,95 kr.
Plantemuld m. kompost  fra Champost
Fragtfri

Plantemuld m. kompost fra Champost

Plantemuld m. kompost fra champost 900 liter

Fra

1.199,00 kr.