Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Kom godt igang, Grøntsagspakke DIY

 • OBS. I videoen vises et stativ til LED-lys. Pakken indeholder sugekopophæng og ikke dette stativ. 

Grøntsagspakken indeholder: 

 • 35L Økologisk pottemuld 
 • Varmemåtte
 • Frø
 • 15w LED-lys med sugekopophæng
 • 84 cellers plugsæt m. vandningsmåtte

Angiv antal

Samlet pris

1.069,95 kr.

Det er ikke svært at dyrke sine egne grøntsager - og slet ikke med vores gør-det-selv grøntsagspakke. Med vores samlede pakkeløsning får du alt, du skal bruge, til at dyrke dine egne grøntsager derhjemme. 

Grøntsagspakken indeholder: 

 • 1 x økologisk pottemuld
 • 1 x Varmemåtte 
 • 1 x 15W Led-lys med sugekopophæng
 • 1 x 84 cellers plugsæt m/vandingsmåtte

Frø

 • 1 x Agurk
 • 1 x Chili
 • 2 x Tomat

Derfor skal du bruge LED lys:

Det er mørkt om vinteren og for at få succes med at så frø som peberfrugt og chili, så kræver det, at frøene sås senest i februar, for at planterne kan nå at udvikle sig. Den tidlige såning kan dog resultere i ranglede og dårligt udviklede planter, da vinteren i Danmark ikke byder på lys nok.

Vil du producere flotte og kraftige planter, er det derfor et must med tilskudslys. LED belysning er i de seneste år blevet meget populært, da de er lette at sætte op og ikke bruger meget strøm. Med dette LED panel på 15 Watt vil dine planter få alt det lys, de har brug for. Med det smarte ophæng kan du let justere højden på lyset, som dine planter bliver større.

Derfor skal du bruge en varmemåtte: 

Frø er forskellige og kræver ofte også forskellige betingelser for at spire.

En fællesnævner er dog, at frø spirer bedre, hvis jorden omkring dem er lun, da det øger rodudviklingen. Nogle frø kræver endda en jordtemperatur på 26-30 grader for at spire ordentligt. Takket være varmemåtten,  som opvarmer jorden til ca. 29 grader, spirer frøene bedre og sikrere. Stil plugboksen direkte oven på varmemåtten, når du har sået og indtil frøene er spiret.  Når de små planter er 2-3 cm og har fået de første 2 sæt rigtige blade, kræves der ikke længere undervarme. 

Derfor skal du bruge en såbakke:

Fordelen ved denne såbakke er, at den indeholder 84 individuelle celler, men den fylder på ingen måde så meget, som såpotte, hvilket gør det lettere at plante om, når planterne er blevet store nok til en almindelig urtepotte.

I de små potter kan hver plante nemlig udvikle et sundt og kraftigt rodnet, som ikke bliver beskadiget ved ompoting, på samme måde som havde frøene været sået sammen i en bakke eller en urtepotte. Plugsættet kommer også med en bakke og dertilhørende vandingsmåtte.

Vandingsmåtten sørger for, at fordele vandet jævnt ud til alle dele af plugsne, mens at bakken beskytter underlaget nedenunder. Du kan derfor placere bakken på eks. køkkenbordet, uden at der kommer skader på bordet Husk, at det altid en en god ide at lægge et beskyttende lag mellem bakken og bordet, samt at tørre vand op, hvis du spilder.

Lav dine egne etiketter

Hvis du skal så flere forskellige slags frø i samme bakke, eks. flere forskellige slags tomat, så husk at det kan være en god ide at mærke op, så du ved hvilke planter, der er hvad. Her kan du med fordel bruge stiketiketter og skrive navne derpå med en sprittusch. Såbakker i plast til såning af frø m.m

Stort udvalg af professionelle såbakker og andet tilbehør til såning af frø


Når du skal til at så frø, er det en god idé at have de såkaldte "Professionelle såbakker." Såbakkerne fås i plast, i mange forskellige modeller, afhængig af hvor mange planter du vil dyrke. Fordelen ved at have en såbakke, gør at du let kan så mange planter på én gang pga. hver såbakke er indelt i flere små celler. På denne måde fylder de ikke nær så meget, som såpotter gør. Plus det er lettere at plante om, når planterne er blevet store nok til en almindelig urtepotte, da rødderne aldrig har haft mulighed for at blive viklet ind i hinanden, da de er vokset op i hver sin celle. I denne kategori finder du udover såbakker også andet tilbehør til såning af frø.

Gå tilbage til køb af frø...