Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

greenSand Olivin sten split 2-6 mm

CO2 reducerende sten split 2-6 mm

  • Fjerner CO2 fra atmosfæren permanent.
  • Gør jordbunden mindre sur.
  • Frostbestandig

  • Kan købes i hele tons - venligst kontakt kundeservice for tilbud.

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 2.799,00 kr.
2 stk Spar 300,00 kr./stk 2.499,00 kr.
3 stk Spar 500,00 kr./stk 2.299,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

2.799,00 kr.

greenSand olivin - Split
er dekorative skærver, som du kan bruge i din have i stedet for almindelige granitskærver eller i store offentlige og private anlægsprojekter. Der er rigtigt mange anvendelsesmuligheder: stier, indkørsler, pynt omkring blomster og træer, på tagterrasser, gang- og cykelstier.

Olivin er et meget hårdt materiale og derfor velegnet til tunge belastninger for eksempel som underkonstruktion til terrasser eller indkørsler. greenSand - Split er brudt på en måde, der sikrer, at stenene ligger meget stabilt og samtidig begrænser ukrudt.
greenSand - Split er 100% olivin og kommer i flere standardstørrelser.

Farven er grå med grønligt skær. Når du anvender greenSand skærver, tilføjer du smukke detaljer til din bæredygtige have eller blomsterbede og krukker.

LCA - Livscyklusanalyse

Hvert ton greenSand fjerner 1 ton CO2. LCA (livscyklusanalyse) er en metode til at bestemme et produkts samlede miljøpåvirkning i løbet af dets livscyklus. Fra udvinding af råvaren til produktion, transport, brug og affaldsbehandling. greenSands livscyklusanalyse har vist en høj effektivitet.
Når du bruger greenSand som erstatning for alternativ belægning, kan du have god CO2-samvittighed.

Hvordan fungerer olivin?

Olivin er et mineral, der er rigt til stede i jordens kappe. Olivin kan binde den CO2, der er i jorden, i luften og i vandet.
CO2 reagerer med olivin og vand - og i den proces skabes stofferne sand, magnesium og bikarbonat. Processen foregår langsomt og gradvist og optager på den måde CO2 permanent. 

Udover at binde CO2 giver disse naturlige stoffer næring til jorden, neutraliserer pH i jorden og begrænser ukrudt på stier og i bede.
Magnesium giver grønnere græs og blade, og bikarbonat virker som kalk hæmmende for mos i plænen og alger på fliser. Som udgangspunkt gælder at 1 kg greenSand olivin binder 1 kg CO2. 

Når man køber greenSand, får man et certifikat, der bekræfter, hvor meget CO2, man har været med til at fjerne. (gælder fra køb a minimum 800 kg)

(greenSand + CO2 + vand => Magnesium + Bikarbonat + Silica)


CO2 certifikat

Hvis du har købt minimum 800 kg og gerne vil have et certifikat på, hvor meget CO2 du er med til at fjerne, så bedes du sende nedenstående information til denne e-mail adresse:[email protected]

  • Navn der skal stå på certifikatetVenligst bekræft at det er OK at vi kobler dit certifikatnummer til et mærke på vores World Map, hvor det vises, hvor meget CO2 vi fjerner globalt. Ja - det er OK / Nej - det ønsker jeg ikke
    (Hvis du svarer nej, vil du ikke kunne søge dit projekt/certifikat frem på vores World Map, men du vil stadig kunne modtage dit certifikat)Send venligst en kopi af din pakkeseddel.

Du vil modtage dit certifikat per e-mail inden for 5 hverdage, efter vi har modtaget ovenstående informationer.

OBS - Kan desværre ikke leveres til ikke-brofaste dele af Danmark. 

Grus og sten

Stort udvalg af anlægsmaterialer til din nye have eller din terrasse. Hvad enten du skal ligge en ny flisegang, lave en ny indkørsel, lave en sandkasse til børnene, så har vi alt hvad du skal bruge til dit anlægsarbejde. De fleste af vores anlægsprodukter som sand, støbemix og sten, leveres i praktiske big bags, så man undgår at svine på f.eks. terrasse.

Hos Plantetorvet finder du et stort udvalg af perlegrus, kirkegårdsral og stabilgrus. De leveres i forskellige størrelser og de fleste af vores produkter leveres  også i big bags af 1000 kg. Perlesten eller perlegrus som man også kalder det, er små forskellig farvet sten som ofte bruges til indkørsler, man kan også bruges til at dekorere sin have med. Alt efter hvor perlegruset kommer fra kan det se forskelligt ud og man får altså et flot sammenspil i sin indkørsel eller i sin have. Skal du til at igang med at anlægge en ny indkørsel, har vi også stabilgrus i praktiske big bags. 

Udover små sten som perlegrus og ral, har vi også stabilgrus til anlægning af flisegang eller terrasse og singles natursten til dekoration. Natursten kan bruges i bede eller langs huset og klæder de fleste byggerier, fordi de med deres forskellighed giver et flot spil.

Sand og stenmel

Hvad enten du skal bruge strandsand til sandkassen, mørtelsand eller brolæggersand til din flisegang eller til afretning af stabilgrus, inden du ligger fliser, så har vi det hos Plantetorvet.
Brolæggersand eller afretningssand, som det også kaldes, er typisk det man bruger til sidst, inden man ligger fliser, når man skal lave en flisegang eller en terrasse. Brolæggersand indeholder en smule ler, som gør at det fylder ujævnhederne ud i stabilgruset, så fliserne ligger rigtig godt.

Stenmel er ideelt til at fuge imellem chaussesten, fliser og brosten. Det danner et hårdt lag imellem stenene og holder derfor rigtig længe. Af samme årsag, er det vigtigt at få fjernet stenmelen fra overfladen på fliserne.

Vi anbefaler også

Comfort, orange/sort

Comfort, orange/sort

Comfort, orange/sort - Tynd og smidig nylonhandske Str. 10

34,95 kr.
Beskæringssaks pro
Bestseller

Beskæringssaks pro

Beskæringssaks Pro

109,95 kr.