Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Liljer 'Martagon Guinea Gold'

Lilium Martagon Guinea Gold

Angiv antal

Samlet pris

49,95 kr.

Sæsonkalender

Januar

Februar

Marts

April

Maj

Juni

Juli

August

September

Oktober

November

December

  • Forspiring Forspiring
  • Såning Såning
  • Blomstring Blomstring/høst
Farve

Hvornår skal du lægge blomsterløg? 

Det er i efteråret at forårets blomsterflor planlægges! I disse måneder skal blomsterløgene lægges, hvis du vil have en blomstrende have i det tidlige forår.  Er du i tvivl om, hvordan du lægger dine blomsterløg? 

Biodiversitet og blomsterløg? 

Bier, svirefluer og humlebier vågner når temperaturen er omkring 6 grader og sommerfugle er som regel på vingerne i løbet af februar og de begynder alle straks jagten på pollen og nektar. Nektar er en sukkerholdig væske som planter udskiller for at lokke insekterne til og pollen er det proteinrige, gule støv der sidder på hannernes støvdrager og som, med insekternes hjælp, bestøver blomsterne. Derfor er det vigtigt at lægge forårs løg som blomstrer tidligt, som f.eks. erantis, krokus, vintergækker vårefion og skilla.  Disse afløses af  påske- og pinseliljer samt perlehyacinter og  tulipanerne lukker sammen med de smukke prydløg forårets blomsterfest.

Hvor kan blomsterløgene placeres?

De tidlige forårsløg kan lægges mellem senere blomstrende stauder, som fx Hosta eller purpursolhat, hvor der ellers ville være en tom plet til sidst i Maj. De kan også lægges i håndfuldevis i rosenbedet mellem de enkelte roser, så du får blomster på arealet skønt roserne endnu står som bladløse tornede pinde.. 

Sådan forlænger du interessesæsonen i bedene

 Humlebiernes dronning er blandt de små summende væsner, som i den grad sætter pris på de tidlige forårsløg. Hun har nemlig ligget i dvale hele vinteren og har nu brug for et godt måltid - og hvad er bedre end den første nektar og pollen fra de små forårsblomster?

Og det er ikke tulipaner og påskeliljer det hele, om end disse to plantefamilier rummer mange medlemmer. Der findes så mange forskellige forårsblomstrende løgplanter og knoldplanter, at der er noget for enhver smag. 

Sommeren starter i februar med vintergækkerne, som i engelsktalende lande poetisk kaldes “The Fair Maids of February” over til de farverige og kække krokus - først de botaniske, siden de storblomstrende. 

Der er tunge, duftende hyacinter, elegante, nikkende vibeæg og dorthealiljer,  Siden følger tulipanernes knopper og påskeliljers og pinseliljers trompeter. Til slut de kuglerunde hoveder af Allium, som efterfølgende bliver smukke frøstande.

Uanset hvilke flerårige blomsterløg du vælger, er det en billig og nem måde at få en smuk, farvestrålende forårshave på.


Vi anbefaler også

Plantebor til små potter
-20%
Bestseller

Plantebor til små potter

Plantebor 8 cm diameter

239,95 kr. 299,00 kr.
Grouw løgplanter
Bestseller

Grouw løgplanter

Grouw løgplanter Justerbar

49,95 kr.
Løgkurv 3 stk.
Bestseller

Løgkurv 3 stk.

Løgkurv 3 stk.

39,95 kr.
Handske MaxiDry
Bestseller

Handske MaxiDry

Handske MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

39,95 kr.
Planteske - smal
Bestseller

Planteske - smal

Plantespade - smal

69,95 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

34,95 kr.
Fiberdug
Bestseller

Fiberdug

Fiberdug 2,4 x 10 m.

99,95 kr.
Plantebor til blomsterløg
-20%
Bestseller

Plantebor til blomsterløg

Plantebor 5 cm diameter

159,95 kr. 199,00 kr.