Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Bokashi Essential starter sæt

Bokashi Essential startkit

 • Designet til at stå under vasken.
 • Udnyt husstandens madrester.
 • Lav din egen flydende gødning og kompost af høj kvalitet.

Tilbehør
 • 79,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

995,00 kr.

Genbrug dit køkkenaffald på en bæredygtig måde.

Her er spanden som hjælper dig med at recirkulere dit madaffald i køkkenet. Ingen rådden lugt, fluer eller plastikposer.
Du fermenterer dit madaffald med mikroorganismer. På 5-6 uger har du lavet kompost som du kan plante i. Vær med på den nye genbrugstrend og start med at lave bokashi.

Dette starter-kit er til dig som har en have og gerne vil kunne kompostere alt dit madaffald og lave din egen kompost jord og flydende gødning.
Hvad er bokashi? Bokashi er fermenteret organisk materiale, som f.eks. madaffald fra køkkenet, som fermenterer uden ilt ved hjælp af miljøvenlige mikroorganismer.

Startersættet indeholder:

 • 2 stk. spande inkl. låg, hank, bundsi og tappehane
 • 1 stk. målebæger
 • 1 stk. bæger
 • 1 stk. stempel
 • 1 stk. base
 • 1 stk. brugsanvisning på dansk
 • 1 kg dansk bokashiklid (gær)

Produktspecifikation for spanden;

 • Mål L:352 x W: 302 x H: 698 mm 
 • Rummål: 15,3 liter
 • Materiale: Polypropylene, 100 % genbrug


Brugsvejledning:

Tjek om hanen i bunden er lukket.

1. Start med at drysse 40 ml kompostgær i bunden af den tomme spand. Brug den medfølgende måleske. Bundsien skal være monteret, og der kan med fordel blandes op med enkelte madrester, for at gæren ikke løber gennem sien. 

2. Hæld madaffald i spanden. Skær store stykker madaffald i mindre stykker, inden du smider det i spanden.

3. Brug det medfølgende stempel til at presse luften ud af madaffaldet.

4. Drys 40 ml kompostgær over madaffaldet – dette gentages hver gang du tilsætter madaffald til spanden (helst kun 1-2 gange i døgnet)Er det meget proteinrige madrester tilsætter optil 60 gr. gær.

5. Sæt låget på spanden og vær sikker på, at låget lukker tæt. Pres evt. overskydende luft ud ved at presse midt på låget medens du løfter i et hjørne af låget. Jo mindre luft des bedre. Fermenteringen/syrningen foregår uden ilt.

6. Tap bokashivæske fra hver 3. til 5. dag.  Dette er flydende gødning, som du kan bruge både inde og ude.

Tips: 50 ml i 5 liter vand til indendørs planter samt krukker og lign. Du kan fordoble styrken til træer og buske udendørs. 

Vigtig! Væsken skal anvendes indenfor et døgn, når den står ved stuetemperatur. Hvis den står i køleskabet, holder den 3 - 4 dage. Det kan lugte lidt, når du vander med bokashi-væsken, men lugten forsvinder efter kort tid.

7. Når spanden er fuld skal den stå uåbnet i 14 dage og syrne færdig. Husk at tømme bokashivæske fra jævnligt. Nu kan du starte den næste spand op.

 8. Efter 14 dage kan du grave det fermenterede/syrnede madaffald (bokashi) fra den første spand ned i jorden, f.eks. i et højbed og lade det kompostere færdig i løbet af 3 uger. Derefter har du en højkvalitets kompost til dine planter. Husk at grave så dybt, at du kan dække med et 7 til 30 cm tykt lag jord.

9. Hvis du ikke har mulighed for at grave det fermenterede madaffald (bokashi) ned i egen have, så lav evt. aftaler med nogen som har denne mulighed og gerne vil have din kompost eller smid det ud til organisk affald i et lukket system, hvis du har del i en affaldssorteringsordning.

Hvor meget gær skal jeg bruge?:

Et lille regnestykke: 1 kg kompostgær rækker cirka til at fylde 4-5 spande, hvis det tager dig en måned at fylde spanden og du tilsætter 40 ml kompostgær dagligt, kan du fylde 10 spande med 1 kg kompostgær. 40 ml kompostgær vejer ca 7 gram. Du skal tage højde for, at du bør tilsætte lidt mere kompostgær (det dobbelte) ved meget proteinrigt mad. Du kan fylde i spanden hver dag eller hver anden dag – afhængig af hvor meget madaffald, du har. Det vigtige er, at den mad, du samler sammen til at komme i spanden, er rimelig frisk.

Kompostgæren er produceret i Danmark af økologiske råvarer.

Vi anbefaler også

Bokashiklid
Bestseller

Bokashiklid

Kompostgær 1 kg. pakke

Fra

69,95 kr.