Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Færdighæk Liguster 'Liga'

Ligustrum vulgare 'Liga'

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 249,95 kr.
25 stk Spar 20,00 kr./stk 229,95 kr.
50 stk Spar 30,00 kr./stk 219,95 kr.
100 stk Spar 40,00 kr./stk 209,95 kr.
200 stk Spar 50,00 kr./stk 199,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

249,95 kr.

Hvor meget skal du bruge? Beregn antal
meter
Anbefalet antal pr. løbende meter er 2.5 stk.

Færdighæk Liguster 'Liga'


Attraktion:  Med den korrekte planteafstand - 2,5 plante pr løbende meter hæk - opnås med det samme en tæt hæk i færdig højde.
Vintergrøn med smalle, læderagtige og mørkegrønne blade. Tæt vækst med mange, tynde grene, hvilket letter hækklipningen. 

Hårdførhed: Rigtig god hårdførhed. Trives på de fleste jordtyper, som ikke er direkte vandlidende. Vokser fint under alle lysforhold.
Planten har mulighed for at tabe en del af bladene for dermed at mindske overfladearealet. Det giver planten ekstra gode muligheder for overlevelse i hårde vintre og på udsat plads.

Vækst og løv: Smalle, blanke og mørkegrønne blade, som under normale vækst- og klimaforhold sidder på planten året rundt.
Velforgrenet vækst med mange, tynde grene, hvorfor den er velegnet til klippet hæk.

Blomstring:  Især ældre hække får i maj-juni en del duftende, hvide til cremehvide blomster i små toppe.
Efter blomstringen ses sorte bær, som yndes af mange fugle, skønt de er uspiselige for mennesker.
Ønsker du at undgå blomstring og bærsætning i din hæk, kan du klippe den første gang umiddelbart før blomstringsperioden.

Vækst:
Ligusterhækken skal gerne placeres i sol eller halvskygge. Ligusterhækken har under gode vækstforhold en ganske kraftig tilvækst, og er derfor populær hvor man hurtigt ønsker at etablere en hæk eller afskærmning.

Plantning:
Liguster trives i de fleste jorder, som ikke er vandlidende. Planternes trivsel afhænger dog i et vist omfang af jordkvaliteten, hvorfor du med fordel kan overveje inden plantningen, om du bør tilsætte jordforbedring, eller måske dræne.
Hække skal vandes gennem etableringsfasen, for at udvikle et godt rodnet. Når du vander din ligusterhæk, vil det være en god idé at bruge en siveslange, da den vil give din hæk den helt korrekte mængde vand. Gød gerne din ligusterhæk regelmæssigt i vækstsæsonen med f.eks. en organisk gødning eller en NPK gødning. For mere detaljeret plantevejledning, se fanen med vejledning

Bemærkninger:
Vores ligusterplanter er produceret i Danmark.


Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Hvid
Blomstring Jun, Jul
Lysforhold Fuld sol, Skygge
Vækst Kraftig
Højde 2-4 m.
Bredde 2-3 m.
Duft Ja
Anvendelse Hække
Modning Okt, Nov

Færdighæk - en let løsning til en hurtig hæk

Hos Plantetorvet.dk finder du færdighæk som bøgehæk og ligusterhæk til gode priser. Alle vores færdighækplanter er nøje udvalgt og alle hækplanterne har dermed god fylde fra bund til top. På den måde er du sikker på at få et godt resultat fra start. Med en færdighæk sparer du ca. 4-5 år. Dog skal de lige have en vækstsæson eller to til at vokse sig helt tætte. 

Færdighæk bøg og liguster kommer i form af enkelt planter med klump. Færdig hæk er billig og lettere at etablere end et træhegn og samtidig den mest naturlige og miljørigtig form for afskærmning. Et levende hegn holder i sagens natur længere end et fast hegn og skal naturligvis ikke påføres sundhedsfarlige kemikalier. Et par årlige trimninger er alt, hvad der kræves for at holde hækken i topform.

Derfor skal du vælge færdighæk

Færdig hæk er et kvalitetsprodukt, der gør det muligt for enhver at få en fuldt færdig hæk på få timer. Der er flere gode grunde til at færdighækken er at foretrække. Færdig hæk er en god løsning, når der ønskes:

  • hurtig afskærmning
  • lukning for indkig
  • nyetablering af have 
  • øjeblikkelig læ
  • afløsning for stakit eller lamelhegn

Hvordan planter man færdighæk? 

  1. Planterne skal plantes inden for et døgn efter modtagelsen.
  2. Grav en rende i ca. 30 cm dybde og sørg for at løsne jorden grundigt i bunden af renden for at sikre optimalt dræn og vandoptagelse. Planterne bør plantes således, at rodklumpen er 3-5 cm under jordniveau.
  3. Hækplanterne placeres i renden med den rigtige planteafstand. Nettet skal blive omkring klumpen.
  4. Jord fyldes i renden, så klumpen er dækket halvt.
  5. Renden fyldes op med vand. Når vandet er trukket væk, fyldes renden næsten helt op med jord. Jorden trædes godt til omkring klumperne, samtidig med at det kontrolleres, at planterne står lodret

Hvordan passer man færdighæk? 

På særlige vindomsuste steder, kan det være hensigtsmæssigt at støtte færdighækken med hegnstråd med et antal kraftige stolper. En plastbelagt tråd i ca. 1 meters højde vil være passende. Der skal gerne være to meter mellem stolperne.

For at sikre optimal etablering og tilvækst er det nødvendigt at holde færdighækken omhyggeligt tilvandet minimum det første år, specielt fra marts frem til september. Kommer der i en periode kun lidt eller ingen regn, bør planterne vandes hver 8. dag med ca. 10 l vand pr. plante.

Efter plantning bør færdig hækken rettes til i toppen for at få planterne ens i højde. Det vil ofte være tilstrækkeligt at klippe hækken 3-5 cm. Ligeledes bør hækken rettes til på siderne, så hækken fremtræder toptrimmet. I årene fremover kræver en færdighæk kun normal pasning og gødskning,  ganske som en "almindelig" hæk. 


Vi anbefaler også

Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

1.395,00 kr.
Siveslange komplet pakke
-20%
Bestseller

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

399,00 kr. 499,00 kr.
Bio Plante Aktivator / Mycoplant
Bestseller

Bio Plante Aktivator / Mycoplant

Bio plante aktivator / mycoplant 5 kg

279,95 kr.
Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra champost 50 liter sække

Fra

69,95 kr.