Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Færdighæk Surbær

Aronia melanocarpa

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 69,95 kr.
20 stk 69,95 kr.
60 stk 69,95 kr.
120 stk Spar 5,00 kr./stk 64,95 kr.
240 stk Spar 10,00 kr./stk 59,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

69,95 kr.

Surbær står i hvidt flor i maj-juni. Hen over sommeren opnår busken de skønneste høstfarver og sorte 7-8 mm store frugter. Surbær spises gerne af fuglene, men de er også velegnet til marmelade og kan sågar anvendes til kryddersnapse.

Surbær er løvfældende, men den kan holde på bladene helt hen til midt i november.

Bladene er elliptiske og mørkegrønne med kobberrøde høstfarver. hvide blomster i maj-juni efterfulgt af sorte frugter. Planten er fuldt hårdfør og velegnet til både tør og fugtig jord i sol til halvskygge.

Aronia bør klippes om vinteren.

Surbær fås i størrelserne: 125 cm, 150 cm og 180 cm, der bør plantes 2,5 planter pr. meter.
Bladfarve Rød, Grøn
Blomsterfarve Hvid
Blomstring Forår
Jordbund Middel
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge

Færdighæk - en let løsning til en hurtig hæk

Hos Plantetorvet.dk finder du færdighæk som bøgehæk og ligusterhæk til gode priser. Alle vores færdighækplanter er nøje udvalgt og alle hækplanterne har dermed god fylde fra bund til top. På den måde er du sikker på at få et godt resultat fra start. Med en færdighæk sparer du ca. 4-5 år. Dog skal de lige have en vækstsæson eller to til at vokse sig helt tætte. 

Færdighæk bøg og liguster kommer i form af enkelt planter med klump. Færdig hæk er billig og lettere at etablere end et træhegn og samtidig den mest naturlige og miljørigtig form for afskærmning. Et levende hegn holder i sagens natur længere end et fast hegn og skal naturligvis ikke påføres sundhedsfarlige kemikalier. Et par årlige trimninger er alt, hvad der kræves for at holde hækken i topform.

Derfor skal du vælge færdighæk

Færdig hæk er et kvalitetsprodukt, der gør det muligt for enhver at få en fuldt færdig hæk på få timer. Der er flere gode grunde til at færdighækken er at foretrække. Færdig hæk er en god løsning, når der ønskes:

  • hurtig afskærmning
  • lukning for indkig
  • nyetablering af have 
  • øjeblikkelig læ
  • afløsning for stakit eller lamelhegn

Hvordan planter man færdighæk? 

  1. Planterne skal plantes inden for et døgn efter modtagelsen.
  2. Grav en rende i ca. 30 cm dybde og sørg for at løsne jorden grundigt i bunden af renden for at sikre optimalt dræn og vandoptagelse. Planterne bør plantes således, at rodklumpen er 3-5 cm under jordniveau.
  3. Hækplanterne placeres i renden med den rigtige planteafstand. Nettet skal blive omkring klumpen.
  4. Jord fyldes i renden, så klumpen er dækket halvt.
  5. Renden fyldes op med vand. Når vandet er trukket væk, fyldes renden næsten helt op med jord. Jorden trædes godt til omkring klumperne, samtidig med at det kontrolleres, at planterne står lodret

Hvordan passer man færdighæk? 

På særlige vindomsuste steder, kan det være hensigtsmæssigt at støtte færdighækken med hegnstråd med et antal kraftige stolper. En plastbelagt tråd i ca. 1 meters højde vil være passende. Der skal gerne være to meter mellem stolperne.

For at sikre optimal etablering og tilvækst er det nødvendigt at holde færdighækken omhyggeligt tilvandet minimum det første år, specielt fra marts frem til september. Kommer der i en periode kun lidt eller ingen regn, bør planterne vandes hver 8. dag med ca. 10 l vand pr. plante.

Efter plantning bør færdig hækken rettes til i toppen for at få planterne ens i højde. Det vil ofte være tilstrækkeligt at klippe hækken 3-5 cm. Ligeledes bør hækken rettes til på siderne, så hækken fremtræder toptrimmet. I årene fremover kræver en færdighæk kun normal pasning og gødskning,  ganske som en "almindelig" hæk. 


Vi anbefaler også

Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

1.395,00 kr.
Siveslange komplet pakke
Bestseller

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

499,00 kr.
Bio Plante Aktivator / Mycoplant
Bestseller

Bio Plante Aktivator / Mycoplant

Bio plante aktivator / mycoplant 5 kg

279,95 kr.
Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra champost 50 liter sække

Fra

69,95 kr.