Angiv antal
Samlet pris
JustBake
Højtydende spisekartoffel med gode kvalitetsegenskaber og egnet til længere tids lagring. Knoldene er ovale og gulkødet med pæn præsentation. Velegnet til produktion på bedre jorde.
Sortsbeskrivelse
Justbake er en ny, danskforædlet spisekartoffel, som med sin rundovale form, gode egenskaber og høje tørstofindhold egner sig fantastisk som bagekartoffel, hjemmelavede pomfritter eller som almindelig spisekartoffel. Det betyder i praksis, at hele størrelsesfordelingen kan bruges enten til bagere eller til almindelig pakning til detail. Sorten er forholdsvis tidlig i sin fremspiring, knoldsætning og afmodning, hvilket medfører store høstklare knolde tidligt på sæsonen. Sorten klarer sig generelt udmærket under forskellige vejrforhold, uanset om det er på sand eller lerjord.
Dyrkningsvejledning
Bør ikke lægges direkte fra køl, hvorfor knoldene ca. 14 dage før lægning gerne skal begynde at tilpasses udetemperaturen. Jordtemperaturen skal være mindst 10°C i 10 cm dybde ved lægning for at reducere dannelsen af kondens og udvikling af rodfiltsvamp.
Kartofler skal altid lægges i godt vejr og i et godt forberedt såbed, med tilstrækkelig løs jord til at sikre god rodudvikling. Læggedybden bestemmes ud fra kartoflernes størrelse, hvor de bør ligge i mellem 12 og 18 cm dybde, hvoraf de største knolde skal lægges dybest.
Gødningen skal gerne tildeles én gang, og gerne placeres under lægningen. Endvidere er det vigtigt at være opmærksom på, om der er nok kalium i jorden for at undgå misfarvning efter kogning og for at forbedre lageregenskaberne.
For at beholde spisekartoffelkvaliteten på lageret, skal knoldene opbevares mørkt for at undgå, at de bliver grønne.
Opbevaring af læggekartofler: ≈ 4-6 ºC
Opbevaring af spisekartofler: ≈ 6-8 ºC