Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Citron

Citrus lemon

Angiv antal

Samlet pris

7.099,00 kr.

Pasning
Citrusplanter er hjemme i middelhavsområdet. Planterne er næsten alle stedsegrøn, med hvide duftende blomster.

Placering:
Om sommeren placeres helst i fuld sol. I løbet af foråret/sommer er det en fin plante til krukker på terrasser eller altan. Planterne foretrækker et lunt sted uden for meget blæst. Når temperaturerne falder til under 7 grader burde planten flyttes indenfor.

Vanding/Gødning:
Citrus har et moderat vandingsbehov, men de tåler ikke udtørring. Især under frugtsætning er det vigtig, at holde planten jævn fugtig, ellers taber planten frugterne. Undgå kalk i vandingsvand ? brug for eksempel regnvand i stedet for. Der anbefales at gøde med specifik citrusgødning, for at sikre en tilstræklig forsyning ? især med jern. Planten vandes kun lidt i vinterhalvåret. Citrus bruger ingen nærstoffer om vinteren, derfor må der ikke gødes. Ellers er der risiko for saltophobning i potten.

Vinteropbevaring:
Vinteropbevaring er noget af den største udfordring for citrusplanter som generelt ikke er hårdfør. Den optimale placering er i udestuer. Her er der lys nok og temperaturen kan tilpasses.
Væksthuse er fint med lysforholdene, men det kræver opvarmning.

I nogle tilfalde kan det en god ide med tilskudslys om vinteren.

Bladfarve Grøn
Jordbund Svær
Lysforhold Fuld sol

Middelhavs- og krukkeplanter til terrasse og altan

Flotte træer og planter til terrassen og altanen

middelhavsplanter på terrasse og altan

Middelhavsplanter er planter, som ikke kan klare det danske klima, men som giver altanen eller terrassen ekstra liv på de varme sommerdage, og som kan minde os om turen sydpå. 

Disse altanplanter og terrasseplanter egner sig ikke til at stå ude om vinteren, da en middelhavsplante skal opbevares frostfrit, lyst og men gerne køligt. Derfor er de nogle gode planter at have i krukker, så de er lette at flytte rundt med, når årstiden skifter.

De fleste middelhavstræer er egnede til at placeres i en krukke i udestue eller drivhus. Ellers holder disse træer som sagt af at stå på en terrasse eller altan i de varmeste måneder.