Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Storbladet Efeu 'Hestor'

Hedera hibernica 'Hestor'

  • Storbladet efeu er en stedsegrøn bunddækkeplante
  • Kan både bruges slyngende eller krybende
  • Meget kraftigt voksende
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 24,95 kr.
15 stk Spar 5,95 kr./stk 19,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

24,95 kr.

Storbladet Efeu 'Hestor'

Anvendelse

Storbladet efeu, eller vedbend, (Hedera helix 'Hestor') er en stedsegrøn plante som både kan være slyngende eller krybende, afhængig af forholdene. Efeu er meget kraftigt voksende og kan hurtigt brede sig, hvis den er plantet under optimale forhold. Småbladet efeu er hjemmehørende i Dansk natur og vokser spredt i skove og krat.

Der plantes 7-12 planter pr. m2.

Blomster

Typisk skal planten være 10-12 år, før at blomstringen indtræder. Blomsterne kommer i runde stande og blomstrer i september til oktober måned. Får små bær efter blomstring. Bærrene er let giftige, men smager meget bittert og indbyder derfor ikke til at nysgerrige børn spiser dem. Fuglene er der imod glade for bærrene.

Vækst

Kraftigt voksende. Efeu breder sig ved hjælp af rodskud, hvor de lange skud selv slår rod, der hvor de rører jorden. Efeu kan sætte to typer af rødder, nemlig jordrødder og luftrødder. Sidstnævnte giver efeu evnen til at klatre op af træer, murværk etc. Efeu kan med tiden blive meget omfangsrig og kan kræve regelmæssig beskæring, hvis den skal holdes inden for et bestemt areal. 

Bemærkninger

Efeu trives på de fleste jordtyper, men ynder dog en løs og muldrig havejord. Efeu kan vokse både i sol og i skygge, men trives nok bedst med en placering i let skygge. 

Sundhed

Efeu er en meget hårdfør plante, der generelt ikke får sygdomme eller skadedyr. Der kan forekomme bladsvidninger på strenge vintre.