Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Havebrøndsel

Bidens ferulifolia

  • Stjerneformede, klar gule blomster med små støvdragere
  • Frodigt og dekorativt, nåleformet, mørkegrønne blade
  • Rig blomstring igennem hele sommersæsonen
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 29,95 kr.
10 stk. Spar 2,00 kr./stk. 27,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

29,95 kr.

Havebrøndsel

Vækstforhold:
Havebrøndslen er en frodig og livlig plante, der sammen med et hav af sommerblomster, kan pynte din have rigt og farvestrålende hele sommeren. Sommerblomsternes korte liv giver dog visse fordele, da du jævnligt kan udskifte blomsterne, farverne og størrelserne, alt efter hvad du bedst kan lide.

Brøndslen er ikke kræsen når det kommer til jordbunden, som den plantes i, dog trives den bedst i en løs og fugtig jord, gerne forblandet med kompost, eller en god muldjord til krukkerne. Sommerblomsterne bliver oftest placeret i krukker, da de danner et flot visuelt indtryk og atmosfære, men de kan også plantes i bedene, hvor du kan skabe et farvestrålende, blomsterflor med forskellige variationer af farver, sorter og størrelser.

Sommerblomster er ikke særlige hårdføre, og ynder derfor en solrig plads på et vindstille sted.

Højde:
Havebrøndslen kan under optimale forhold blive mellem 30-50 cm høj.

Blomstringstid:
Juni-august.Havebrøndslen har små, stjerneformede, farveklare blomster med små, meget korte, orange støvdragere.
Brøndslens løv består af små, nåleformede, blanke og mørkegrønne blade med et blåligt skær.
Du kan med fordel nippe visne blomsterhoveder af, så planten kan bruge energien på at producere nye skud og blomster.

Sommerblomster er meget tørstige planter, og har især i tørre perioder brug for større mængder vand. Det er også i de tørre perioder, at sommerblomsterne mest vil sætte pris på en omgang gødning. Vi anbefaler at anvende flydende gødning, da sommerblomsterne har nemmere ved at optage og anvende den flydende gødning, og vil derfor vise resultater hurtigere.

Anvendelse:
Sommerblomsterne er perfekte til krukken på altanen eller terrassen, hvor den kan skabe et farvestrålende og unikt udseende for din have, hele sommeren igennem. Udover at pynte flot på altanen, terrassen eller i haven, så tiltrækker blomsterne også sommerfugle, bier og andre nytteinsekter, som er til stor gavn for dine andre planter i haven og fremmer samtidig biodiversiteten, så din have, terrasse eller altan er rig på både planteliv og insektliv.

Sommerblomsterne kan udplantes allerede når frosten er ovre, som typisk vil falde i ultimo april til medio maj. Blomsterne er nemlig ikke glade for frostgrader, hvorfor du skal være opmærksom på temperaturfald og frost.

Øvrige oplysninger:
Sommerblomster blomstrer, som navnet hentyder, i sommersæsonen, og visner derefter ned. Det er derfor de perfekte blomster til dér hvor du ønsker et farverigt, frodigt liv, som kan skiftes med årstiden, eller til hver sommer, så din have altid har et frisk, nyt pust af liv og farver.

Bladfarve Mørkegrønne
Blomsterfarve Gul
Blomstring Sommer
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vindforhold Nej
Bivenlig Ja
Højde 30-50 cm
Duft Nej
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Placering Sol til halvskygge