Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Alger og mos på belægninger

Den til tider fugtige sommer har resulteret i en del alge- og mosbelægning på mange af vores stier, terrasser og indkørsler.

Alger på belægning

Med efterårets komme og mere vedvarende fugtige forhold, vil algerne og mosset yderligere vokse. Det medfører meget glatte belægninger.
Da det stadig er behageligt at gå i haven, og det vil være en sikkerhedsmæssig foranstaltning at have rene belægninger, vil jeg anbefale at rengøre dem nu.
Med et langskaftet fugejern eller som her en gammel kultivator, hvor kun den midterste tand er bevaret, er det en overkommelig opgave at fjerne mosset i fugerne.
Efterfølgende bruges et almindeligt skuffejern til at fjerne det uønskede på de plane flader.
Nu fejes belægningen grundigt ren, hvorefter der strøs en smule ukrudtshæmmende fugesand. Dette fejes ned i fugerne så de er helt fyldte.
Efter det først kommende regnvejr sprøjtes belægningen med et godkendt algemiddel. Dette købes i de fleste byggemarkeder og da der er mange fabrikater på markedet, vil jeg ikke fremhæve nogle af dem. Følg til gengæld brugsanvisning nøje og sprøjt ALTID på fugtig belægning. Derved forbliver algemidlet på overfladen hvor algerne er, frem for at blive suget ned i en evt. tør sten.
Efter 8-10 dage burde algerne forsvinde. Hvis ikke så gentag behandlingen.
God arbejdslyst

Anlægsgarnter Arne Biering

Arne Biering