Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Almindelige sygdomme og skadedyr

Rhododendron er nogle af de nemmeste planter at have med at gøre i sin have, når først de er plantet korrekt, men der er naturligvis skadevoldere som kan gå ud over planternes trivsel, du kan læse mere her.

1. Billetkliplæs mere her. 

2. Vinterforstakader.  – Rhododendron ruller deres blade sammen for at formindske udtørring og derved frostskader, kender man ikke fænomenet kan man let foranlediges til at tro at planten har taget skade, det sker dog yders sjældent. Når dette er sagt, kan det dog forekomme i vintre med meget lange perioder med hård frost. – Som regel vil det kun være de øverst og de yderste blade som tager skade og disse klippes blot bort når foråret kommer.

3. Mellus – Lever på undersiden af bladene. Larverne efterlader deres klæbrig ekskrementer som kan være grobund for svampe. Kun ved meget kraftige angreb bør mellusene bekæmpes, eksempelvis med noget insektsæbe.

4. Tørkeskader – opstår hvis der er en meget stærk sol, eller vandmangel.

5. Rhododendrontæger – giver gul,- og hvidlettede bladoversider. Tægerne sidder normalt på undersiden af bladene.

6. Misfarvede blade – Årsagen er som  regel en for høj pH-værdi, eller en dårlig rodudvikling. Problemet løses ved at plante om i et større hul med ny spagnum, som kan købes her.