Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Bekæmp lusene nu

Det kølige forår har mange fordele. Når det nu ikke er til at dase i lunt vejr, hvorfor så ikke gøre haven fin så samvittigheden har det godt når det gode vejr kommer? Og skadedyrene breder sig langsomt i det kølige vejr, så vi kan nå at bekæmpe dem. Selv græsset vokser moderat. Jo der er mange fordele.Rart når vi så endelig får en dag som i søndags, der bare bliver nydt med afslapning og hygge.
Selv om det har regnet en del, er der særligt nogle planter som gerne vil have mere vand – roserne. Jeg har observeret de første spæde luseangreb og benytter enhver lejlighed med haveslangen til at spule lusene væk. Erfaringsmæssigt kan gentagne spulinger over nogle uger helt fjerne angrebet, her fri for kemikalier.
Hver dag jeg er i haven går jeg lige en tur forbi liljerne. Sidder der liljebiller bliver de klemt i stykker, og skulle de have lagt æg fjerner jeg dem med det samme. De sidder på lige rækker på undersiden af bladene og er rarest at fjerne mens de er æg. De voksne larver pakker egne ekskrementer omkring sig. Det forhindrer udtørring og holder åbenbart andre skadedyr væk, men er også ulækkert at få fat i når de skal fjernes.
Gå også en tur og tjek bedene for især lodden ærenpris og springkarse. De er tæt på at have modne frø og det er sidste udkald for at undgå frøspredning.
Jo der er masser af gode grunde til at gå i haven, en ekstra trøje gør det behageligt.