Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hvordan skal du gøde dine roser?

Roser kræver meget næring for at yde deres ypperste og bevare bladene grønne og uden sygdomme. I denne artikel kan du læse mere om præcis, hvor meget, hvornår og hvordan du gøder dine roser, så de kan stå smukt om sommeren. 

Gød rigeligt

Roserne skal gødes hver måned fra 1. maj - 1. august. Det er egentlig kun nødvendigt at gøde dem tre gange i denne periode, men for at huske det er det en god idé at gøde ved månedsskiftet. 

Der findes flere produkter af gødning, som er tilpasset roser.  Det er eksempelvis Bio Rosengødning, hvor der er taget hensyn til rosernes behov for næringssammensætning, så den er værd at anbefale.

Mængden af gødning afhænger af, hvilken slags gødning du bruger og hvilken type jord, som roserne er plantet i. Er roserne plantet på let jord (læs sandet) så vil roserne trives godt med ekstra tilførsel af gødning og vand.

På pakken med gødning vil der være en udførlig vejledning  om mængden af gødning pr. kvadratmeter. Det er vigtigt at rette sig efter disse vejledninger, så roserne får de bedste betingelser for at vokse. 

Kalk har roser også behov for. Et reaktionstal på 6,5-7,0 er passende til roser. Kontroller ved jordanalyser, at jorden ikke er sur og er det tilfældet, så må der kalkes.

Gød ikke for sent på sommeren 

Selvom roserne ofte blomstrer helt hen til frosten i november og december måned, så skal de ikke gødes i disse måneder. Rosengødning indeholder meget kvælstof, som er godt til masser af nyvækst. 

Det ønsker vi dog ikke, at roserne skal gøre om efteråret. De må gerne blomstrer, men de må ikke sætte nye skud. Det skal de vente med til foråret. Som hovedregel bør man aldrig gøde efter august måned. 

VIDEO: Se hvordan du gøder dine roser korrekt, så de får en god start på livet. 

Roser bestilles på Plantetorvet.dk