Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Forår – og så ikke helt alligevel

Foråret er for alvor over os med lys og nogle varme dage. Det giver lyst til havearbejde og godt for det, for der er meget der kan laves nu.
Men de ret så kolde nætter minder os om at noget må vente. Roserne. Det er for tidligt, jeg vil vente til påske og vender tilbage med beskærings tips til moderne roser. 

Stauder nedklippe i det tidlige forår.

BILLEDET VISER STAUDER FØR OG EFTER NEDKLIPDet er til gengæld tid til at klippe stauderne ned, og ligeledes de halvbuske der altid fryser helt eller delvist tilbage. Det være sig sommerfuglebuske, lavendel, blåskæg og som billedet viser, havefuchsia.
Oprindeligt plantede jeg fuchsia og påskeliljer ved siden af hinanden, nu er de vokset sammen. De nederste dele af fuchsiagrenene er en god støtte for påskeliljerne, og når løgene senere på foråret får lov at visne ned for at samle næring, vokser fuchsiaen op og dækker de knap så kønne gullige blade.
De kraftigste grene fra fuchsiaen gemmer jeg som ris til mine ærter, det er en rigtig god støtte ærterne kan vokse op af.
Hvis du klipper stauderne helt ned til jordoverfladen og fjerner de visne blade, vil det være en rigtig god ide at topdresse bedet med 2-3 cm Champost naturgødning. Jeg har rigtig gode erfaringer med min hjemmelaved kompost, men et mærke som champost er et godt produkt, der både giver jordforbedring og samtidig tilfører gødning til planterne. Og det ser nu godt ud med den smukke mørkebrune jord hvor de nye skud om få dage vælter op af jorden.

Husk at nyde det skønne vejr på lige fod med det dejlige havearbejde.