Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Forårsomplantning af haveplanter

Der bliver slået græs, klippet roser, revet og fejet. Det gode forårs vejr trækker folk i haven og sikken en aktivitet. Det lader til at den rigtige årstid og det rigtige vejr giver lyst til havearbejde.
Jeg bliver tit spurgt om gødskning og vil her mane til besindighed. Det er når planterne vokser at de har brug for gødningen, og dermed lige tidligt nok. Undtaget roserne som har så dybt liggende rødder at det tager tid for gødningen der ned. Men græsset er først lige begyndt væksten, et par uger med det varme vejr sætter yderligere gang i den. Og når vi høster (klipper græsset) får det brug for næring. I næste uge vil jeg komme med nogle anbefalinger.
Men foråret er også omplantning for mange, vel vidende at det er en sårbar tid for planterne. Det er nu de har brug for alle de fine rødder for at samle vand til knopbrydningen.

Hvis du planter om nu, så følg denne fremgangsmåde.

1: Grav først hullet hvor planten skal plantes.
2: Grav den eksisterende plante forsigtigt op og placer den i hullet med det samme. Skal den transporteres et stykke, pak den da ind i en klar sæk så den ikke tørrer ud.
3: Fyld straks jord over rødderne.
4: Spul den løse jord ned omkring rødderne så jorden lukker tæt om rødderne.
5: Fyld efter og vand igen.
6: Vand de efterfølgende uger indtil planten viser stabil vækst.

Samme fremgangsmåde gælder for nyindkøbte planter, her illustreret ved en rabarber.

Husk at nyde det gode vejr og pas på ryggen.

barrodsplanter, plantning
FORÅRSPLANTNING AF BARRODSPLANTER
Miniguide til plantning af potteplanter

MINIGUIDE TIL PLANTNING F POTTEPLANTER