Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Frugttræer i August

Det kølige fugtige forår og nu varmen har været godt for æble og
pærer træerne. I det område af Østjylland jeg bor var der en god bestøvning i foråret og træerne bugner nu af frugt.
I midten af juni faldt en del frugter af da de var ærte store. I juli skete det samme nu på størrelse med en terning. Da jeg aldrig fik tyndet ud i den resterende mængde frugter, er det sidste mulighed for at få det gjort. Belært af tidligere års udfald har jeg lært vigtigheden af at fjerne den dårlige frugt, da de sygdomsramte frugter tidligt vil begynde at rådne. Sidder der 3-4 frugter samlet på et sted, bør der tyndes så der maksimalt sidder 1-2 tilbage. Brug en alm saks der kan nå ind til stilken uden at beskadige den tilbageværende frugt, og fjern revnede og skurvramte frugter først.

ab_34ab_34-1

 

Et andet ungt træ under opbygning fik sat en masse frugter. Træet kan ikke samle vand og næring nok og frugterne vil ikke udvikles til noget brugbart og bør fjernes helt. Det er vigtigere at træet kan bruge energien til vækst end dårlig frugtsætning, og det er aldrig for sent at fjerne de ansatte frugter.
Beskæring: Sensommeren er et godt tidspunkt at udføre udtyndingsbeskæring på. Derfor vil jeg i næste uge beskrive hvorledes det kan udføres. Så vent med saksen, der er god tid til at nå det.