Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hække - Havens ‘grønne’ vægge

Klippede hække er ideelle til indhegning af haven samt som indre hække, der kan dele haven op i mindre rum, f.eks. som afgrænsning af urtehaven eller som en rolig bagvæg for et blom-sterbed. Træk på terrassen kan ofte fjernes ved at plante en lille hæk i en af siderne. Hvor der er mindre terrænspring mellem to grunde kan støttemure helt undgås ved at etablere en skråning og plante den til med hæk f.eks. et smukt bøgepur.

Hækplanter

Der findes mange planter, der egner sig til klippede hække. Nogle bliver gennemsig-tige om vinteren, når de smider bladene f.eks. tjørn, andre skifter farve, fordi bladene bliver brune f.eks. bøg og avnbøg, og endelig er der nogle, der er grønne året rundt f.eks. liguster, taks og buks-bom.

Plantetidspunkt

Løvfældende hække plantes, i frostfri perioder, når planterne ikke har blade. Bøg dog først efter 15. november. Stedsegrønne barrodsplanter (f.eks. tuja og taks) plantes bedst i august-september eller i april-maj.

Glæd fuglene- klip kun én gang årligt

Topskuddet klippes først, når den fulde højde er nået, mens siderne studses efter 2-3 års vækst. Klip stedsegrønne hække én gang i august-september og løvfældende én gang midt i juli, så er fuglene fløjet fra reden.