Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hække: Havens grønne vægge

Klippede hække er ideelle til indhegning af haven samt som indre hække, der kan dele haven op i mindre rum, f.eks. som afgrænsning af urtehaven eller som en rolig bagvæg for et blomsterbed. 

Træk på terrassen kan ofte fjernes ved at plante en lille hæk i en af siderne. 

Hvor der er mindre terrænspring mellem to grunde kan støttemure helt undgås ved at etablere en skråning og plante den til med hæk f.eks. et smukt bøgepur.

Hækplanter

Der findes mange planter, der egner sig til klippede hække. Nogle skærmer mere af om vinteren, da de er løvfældende og smider bladene. Det gælder f.eks. spiræa. Andre skifter løvfældende hække beholder de visne blade, og bliver brune f.eks. bøg og avnbøg.

Endelig er der nogle, der er stedsegrønne. Det vil sige, at de beholder bladene året rundt f.eks. liguster, taks og buksbom. Tag et kig på vores store udvalg af hækplanter her. 

Sådan skal du klippe din nye hæk

Topskuddet på hækplanter med gennemgående stamme, skal klippes først, når den fulde højde er nået, mens siderne studses efter 2-3 års vækst. Hækplanter med gennemgående stamme er blandt andet bøg, avnbøg og tjørn.

Hækplanter med busket vækst skal gerne klippes i toppen hvert år, da de så vil blive langt mere tætte og kraftige. Hækplanter med busket vækst er blandt andet spiræa, liguster og surbær.

Klip stedsegrønne hække én gang i august-september og løvfældende én gang midt i juli, så er fuglene fløjet fra reden. Læs mere om, hvordan du klipper din hæk her.