Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Havearbejdet efter løvfald

12. november 2015

Det smukke efterår har en bagside - de nedfaldne blade

Havearbejdet skal i gang, tagrender, afløb og ikke mindst aqua dræn stopper ustandseligt til. Det er som om, de smalle huller i risten er bladfang, og jeg kan ugentligt rense renden hele efteråret.
På mange af de aqua dræn render jeg har set, er risten med en nedbukket kant i hver side. Tænkte at det måtte kunne udnyttes til at montere volierenet inden i risten på en måde så bladene ikke falder ned i renden.
En times arbejde i weekenden sparer mig nu for det bøvlede i at skulle tage ristene op ustandseligt, volierenettet virker.
Rent praktisk bruger jeg et stykke, der måler bredden + 2 gange højden på de nedbukkede kanter på rendens underside.


Læg volierenettets yderste kant under et bræt du står på, herefter kan du bukke nettet opad. Gentag med den anden side. På den måde får det den rigtige facon. Nu presser du nettet fast inde i risten. Det kræver lidt arbejde og en tang eller bred skruetrækker kan være nødvendig for at trykke det godt fast.
Skulle volierenettet bue lidt nedad, så det ikke lukker tæt til toppen af risten, kan du fæste med et par transparente strips. Et hulrum mellem rist og net er et upraktisk bladfang, i det bladene er rigtig svære at få ud der fra.

God fornøjelse med at lette havearbejdet.

- Arne Biering

  • Tilføjet
    11/03/2019
  • Senest opdateret
    12/08/2019