Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Havearbejdet er ikke ovre endnu!

26. oktober 2015

Den omhyggelige haveejer har nok alt klar til vinteren, men for de fleste af os er der en masse, det kan være klogt af få lavet nu. Om ikke andet for at der er væsentlig mindre, der så skal laves til foråret.

Ukrudt i bede og belægninger så som dette græs, kan inden foråret vokse sig ret så stort. Lige nu er det nemt at rykke op så jeg kan kun anbefale at komme ud med lugejern og spand og så få det væk.

Ligeledes i bedene kan der være en del nyspiret ukrudt. Dette kan vokse sig kraftigt og endda nå at smide frø inden foråret, så det bør væk nu.

Det fortsat ret lune vejr tvinger os ligeledes til at klippe græsser en gang eller to, om end væksten er kraftig aftaget. Husk at fjerne de nedfaldne blade året ud.

Krukkeplanterne er ved at være på det sidste, så kan du nænne det så tøm dem for planter. Chrysantemum og lyng kan sættes i og pynte den næste tid. Vigtigt er det at fjerne en evt. undeskål, således jorden kan tørre ud. Våd jord udvider sig ved frost og kan medføre at krukken frostsprænges.
Jeg lægger gerne underskålen over krukken så regnvand ikke trænger ned.

Mange stauder står stadig flotte, enten med blomster eller med dekorative frøstande. Lad dem endelig stå sådan, de kan klippes senere.

En af de mere vigtige ting at gøre her i løvfaldstiden er at få renset tagrender og afløb. Især de aflange aquadræn ved garagen stopper hurtigt til af blade således et kraftigt regnskyl kan medføre oversvømmelser.

Vi er ikke færdige i haven og med det skønne milde efterårsvejr, er det en fornøjelse at være der ude.

- Arne Biering

  • Tilføjet
    21/03/2019
  • Senest opdateret
    12/08/2019