Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hold hovedet højt på de storblomstrende stauder

Bind dine langbenede stauder op i maj måned. Så holder de en flot form hele sommeren.

Pæoner, ridderspore og andre langbenede og storblomstrende stauder er en pryd for haven. De er så flotte, at en enkelt blomsterstilk er nok til at løfte en hel buket. Men kombinationen af lange stilke og tunge blomsterhoveder gør, at de har tendens til at vælte, og når de først har lagt sig, er det for sent at rette dem op.

Opbinding af storblomstrende stauder

Heldigvis kan selv planter med meget tunge blomsterhoveder holde sig flot oprejste hele sommeren igennem, bare de får et par støttepinde med snor om eller en færdiglavet eller hjemmelavet staudestøtte.

Sæt støtten, så de kan forme sig efter den allerede, mens de gror. Hvis du forsøger at binde en fuldvoksen plante op, bliver resultatet altid underlig klemt og akavet.

Færdiglavet dekorativ staudestøtte

Når du køber dine storblomstrende stauder, er det en god idé at købe en staude støtte med fra start. Den etbenede staudestøtte er ikke bare praktisk i bedet, den også dekorativ. Find den etbenet staudestøtte i metal her.

Lav din egen staudestøtte

Vil du hellere lave din egen staudestøtte, er det også en mulighed. En hjemmeflettet staudestøtte som den viste holder et par år. Bare husk at tage grenene op, hvis de misforstår opgaven og begynder at slå rod. Ellers har du pludselig små træer på det forkerte sted.

Sådan gør du: Start med at forme tre buer af bøjelige unge grene. Her er det flettepil, der har ligget i blød et døgns tid før brug, men du kan også bruge friske grene. Flet og sno derefter buerne sammen med en ring af snor eller flere tynde og føjelige grene. Det vil holde sammen på buerne, og støtte de nye skud. Jo kraftigere du laver ringen, jo bedre holder stativet. Til høje planter kan du gøre buerne højere og flette to ringe.