Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hortensia og jordens betydning for blomsternes farve

Kender du det med, at du for nogle år siden plantede en blå hortensia, der nu viser sig at have fået lyserøde blomster? Hvis ja, så er der en helt naturlig forklaring.

Nogle arter af Hortensia reagerer nemlig på jordens surhedsgrad, eller pH værdi. Et fald eller en stigning i pH kan få blomsternes farve til at ændre sig. Det er især den mest almindelige hortensia, Hydrangea macrophylla som skifter farve afhængig af jordens surhedsgrad.

Har din hortensia skiftet farve, så er det let at ændre den proces og med nogle få huskeråd, så kan du sikre, at dine smukke, blå hortensia forbliver blå, også i fremtiden.

Sådan får din Hortensia blå blomster

Din Hortensia får blå blomster, hvis din jord er let sur og har en lav pH-værdi, da det øger evnen til at optage aluminium i jorden. Gød derfor gerne med en organisk surbundsgødning, af samme type der også bruges til hortensia.

Strø pulver af alumiuniumsulfat 1 g pr. m2 om efteråret. Udvand ligeledes 1 g pr. m2 om foråret. Det kan købes i bøtter og kaldes ofte for Blåkur.


Sådan får din Hortensia hvide, rosa eller røde blomster

Dine Hortensia vil blive hvide, rosa eller røde med en basisk jord. Der kan gødes med en normal, organisk gødning, da det også kan være med til at opretholde en neutral til let basisk jord.

Yderligere råd

Hortensia skal vokse i en dybmuldet, luftig, humusrig jord. Det betyder at plantehullet skal graves, så jorden er godt løs og jorden fra hullet skal iblandes 20 – 40 % spagnum inden planten sættes i jorden.