Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Dyrkning af roser, hvor der før har været roser

Når du skal plante roser i et bed, hvor der før har været roser, er det vigtigt at være opmærksom på jordtræthed. Vi guider dig igennem plantningen, så dine roser får de bedste betingelser i en god og næringsrig jord.  

Hvad er jordtræthed? 

Jordtæthed beskriver den tilstand, jorden er i, efter gentagen dyrkning af roser på samme område. Jorden vil dermed være i forringet kvalitet og uegnet til dyrkning af nye roser. Der vil være ophobning af orme kaldet 'nemotoder', der skader nyplantede rosers sarte rødder. 

Derfor er det vigtigt ikke bare at plante nye roser i et gammelt rosenbed. Du må enten finde en anden placering eller skifte jorden ud i det pågældende område. 

Sådan udskifter du jorden korrekt

Som tommelfingerregel bør du udskifte jorden i to spadestiks dybde. Når du udskifterjorden, bør du bruge Champost Jorforbedring og herefter tilsætte et par håndfulde Bio-planteaktivator.  På den måde danner du grundlaget for, at mycorrhiza svampe kan gå i symbiose med de nyplantede roser. 

Dine nye roser vil nu have gode betingelser for at kunne vokse sig store og flotte. Er du i tvivl om, hvordan du planter dine nye roser? Læs her, hvordan du planter dine nye roser trin for trin. 

Du kan desuden finde masse smukke roser i vores store udvalg. Vi har buketroser, slyngroser, storblomstrende roser, Austin roser og mange flere.