Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Nu er det plantetid!

Efteråret er årets bedste plantetid. Jorden er varm og der kommer regelmæssig nedbør så planterne normalt ikke tørrer ud. Det til trods vil jeg dog i oktober og første halvdel af november stadig vande umiddelbart efter plantningen.

Planterne uden potte og jord (barrodsplanter) skal vi vente nogle uger med at købe og plante, de skal først afmodne inden de er hårdføre nok til at håndtere. Men de pottede planter (containerplanter) kan plantes nu. Husk at rykke klumpen lidt fra hinanden så rødder der er vokset rundt i potten trækkes ud til siden af hullet. Og husk at plante i samme dybde som planten står i potten.

Det er også tiden hvor stauderne kan og bør omplantes, og de er nemme at håndtere nu hvor årets vækst stadig sidder på. Klip det af lige efter plantningen, så udtørrer rødderne ikke.
Og har du gang i omplantning eller ønsker du flere blomster næste år, så er det nu markedet bugner af forårsløg. Lad dig inspirere på internettet, en simpel søgning på ”tulipaner” på google er fryd for øjet. Samme fremgangsmåde kan gøres med de andre løgtyper. 

Plantetorvet.dk har et stort sortiment af blomsterløg, så det er nemt af finde det man søger.

Blomsterløg og Blodgræs i samme bed

BLOMSTERLØG OG BLODGRÆS I SAMME BED

Sidste efterår lagde jeg to typer tulipaner og kæmpe prydløg i et bed med blodgræsser. Det gav et ubeskriveligt blomsterflor fra april til ind i juni. 

Perioden efter hvor løgene visnede ned så det ret trist ud, men stor var så glæden ved at følge blodgræsserne skyde flot. Og her i starten af oktober er de aller smukkest.

Anlægsgarnter Arne BieringÅret slutter som det begyndte.